Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Prima izbândă românescă în Hexagon

PUNCTUL PE „i”: Prima izbândă românescă în Hexagon 

alexandru istrate k

Astra Giurgiu este prima echipă din Romania care a câștigat un meci de cupă europeană pe teren francez. Băieții lui Daniel Isăilă au învins, cu 2-1, chiar pe stadionul Gerlan, o echipă de tradiție din Hexagon, Lyon, care a câștigat șase titluri naționale consecutive. După ce veteranul Malbranque a deschis scorul pentru francezi, astralii s-au dezlănțuit și au punctat de două ori prin Fatai și Budescu, din 11m. Au mai ratat alte 3-4 ocazii de gol.

Acum, Astra are avantajul rezultatului din prima manșă, al terenului propriu, al moralului și are șanse mari să meargă în grupele Europa League. Nu trebuie să primească gol.

Formația din Giurgiu a făcut o bună reprezentare a fotbalului românesc pe Bătrânul Continent. Și-a deschis drumul spre fotbalul de bună calitate. A făcut una dintre cele mai mari surprize din Europa League. Dar, meciul de acasă nu este deloc ușor. Lyon reprezintă un colos al fotbalului european și are forța să întoarcă rezultatul. Jucătorii Astrei sunt mulțumiți de rezultat, dar nu entuziazmați. Din Hexagon, giurgiuvenii se vor duce în Giulești pentru meciul de astăzi – 24 august, de la ora 19:00, cu Rapid.

La Ploiești, pe OZN Arena – Ilie Oană, Petrolul a fost învinsă cu 3-1 de o echipă modestă, Dinamo Zagreb. Ploieltenii au fost cu ocaziile, croații cu golurile. În ofensivă Mutu, Tamuz și Texeira s-au jucat cu ocaziile de gol. „Lupii” galbeni au avut două goluri anulate corect și au primit primul gol din penalty, la un henț comis de Mutu. Același Mutu a avut, la scorul de 1-1, o ocazie mare cât Palatul Culturii. Fundașii centrali Geraldo și Gerson au jucat slab. Primul a fost eliminat în min. 95.

„Brilianul” nu mai poate. Are suflul scurt. I se înmoaie repede gleznele și genunchii. Nu mai are ruperi de ritm, nu-i mai ies combinațiile, șuturile și centrările. Dacă în competiția internă mai poate avea realizări, în Europa nici nu se vede. În ciuda unor „specialiști”, în acest moment nu poate juca în națională. Cât despre Răzvan Lucescu, acesta rămâne „băiatul tati”. Singura lui sclipire a fost înlocuirea lui Mutu.

Totuși, Petrolul jocă bine în deplasare. A învins, cu 3-1, pe Flamuntarii, și 4-1 pe Victoria Plzen. Iar Dinamo Zagreb, după ce a învins în deplasare, cu 1-0, pe Albor, a pierdut în retur, acasă și a ratat calificarea. Jucătorii din orașul „aurului negru” au un procent de 10-15% care reprezintă marja unei minuni în Croația.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*