Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Revanșa tricolorilor

PUNCTUL PE „i”: Revanșa tricolorilor 

alexandru istrate k

Cu un lot destul de modest, naționala de fotbal a României va debuta în preliminariile Euro 2016, care va avea loc în Franța. Selecționerul Victor Pițurcă a adunat pentru meciul de pe stadionul Karaiskakis, din Pireu, tot ce este mai bun în materie de jucători. Nu l-a selecționat pe Adrian Mutu, care a devenit titular la petreceri. Piți nu pleacă la saudiții de la Al Ittihad cum s-a vehiculat, așa că „Biriliantul” neșlefuit nu-și mai rade barba, în al noulea cer, sperând să intre din nou în națională, aici având posibilitatea să devină cel mai bun marcator din istorie, întrecându-l pe Gică Hagi. Amândoi au în acest moment câte 35 de goluri marcate.

Echipa din Vechea Elada a avut în ultimul timp prezențe constante la turneele finale, europene sau mondiale. A fost un adevărat abonat. Asta în timp ce tricolorii noștri erau simplii spectatori. Chiar dacă au avut un joc deloc spectaculos, pe alocuri inestetic, grecii au trimfat, în 2004, în Portugalia, provocând una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului European. Această ispravă au făcut-o urmașii lui Leonidas sub comanda germanului Otto Rehhagel. A trimfat o generație din care făceau parte Dellas, Karagonis, Katsouranis, Seitaridis, Vryzas…

În ultimul deceniu, Grecia a participat la cinci turnee finale, în timp ce România la doar unul, în 2008. Naționala României a pierdut calificarea la Mondialul din Brazilia după un baraj de două jocuri cu Grecia. La acestă competiție majoră elenii au ajuns până în faza optimilor, părăsind competiția onorabil.

Tricolorii noștri au posibilitatea să se revanșeze duminică, 7 septembrie, la Pireu. Aici vor întălni o echipă tânără a Greciei, care are un nou antrenor, în persoana italianului Claudio Ranieri, care l-a înlocuit pe portughezul Fernando Santos, și a fost părăsită de câțiva jucători consacrați. Aici, România are câteva avantaje pe care trebuie să le valorifice.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*