Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE I: S-a rupt înțelegerea

PUNCTUL PE I: S-a rupt înțelegerea 

alexandru istrate k

La început doar un zvon, ruptura dintre tenismena Simona Halep și antrenorul ei, belgianul Wim Fissette, s-a realizat. Renunțarea la Fissette a fost anticipată de marele specialist C.T. Popescu.

Cea mai bună jucătoare de tenis din România a confirmat săptămâna trecută încetarea colaborării dintre ea și tehnicianul belgian și că va lucra cu altcineva. După toate probabilitățile, Simona va fi antrenată în sezonul următor de Daniel Dobre. Cert este că va fi reprezentată de omul de afaceri Ion Țiriac.

Specialiștii spun că această decizie e ciudată în contextul în care, pregătită de Fissette, constănțeanca a obținut rezultate mulțumitoare și a urcat până pe locul 2 în topul WTA.

Simona și Wim au plecat la drum la începutul acestui an, după ce românca a atins sferturile de finală la Australian Open. Multă lume cunoscătoare a ”sportului alb” susține că activitatea celor doi a fost destul de fructuasă. Halep a câștigat două turnee, la Doha și București, a ajuns în semifinală la Indian Wells, a disputat finală la Madrid, dar și la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros. Apoi s-a oprit în penultimul act la Wimbledon. Pe iarba londoneză s-a ținut bine. A avut evoluții bune la Turneul Campionilor de la Singapore, unde a fost învinsă în finală de numărul unu mondial Serene Williams, de care trecuse în grupă. A terminat anul pe un meritoriu loc 3. Va fi greu să mai atingă această bornă.

Performanțele Simonei au fost răsplătite cu sume destul de consistente care i-au adus în cont peste 6 milioane de euro. În cariera ei, Simona Halep a fost antrenată de tehnicieni modești precum Firicel Tomai, Adrian Marcu și Andrei Mlendea. Cu ulimul se spune că avea ”tangouri”, dar i-a dat repede ”viteză”. Firesc se pune întrebarea, va avea Simona Halep rezultate, câștiguri și clasări mai bune cu noul antrenor? E greu de spus!

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*