Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » SPORT » PUNCTUL PE „i”: Schimbări la curtea regelui

PUNCTUL PE „i”: Schimbări la curtea regelui 

alexandru istrate k

Am afirmat de nenumărate ori că meseria de antrenor în România este una grea și ingrată. În sezonul trecut, în Liga întâi au fost schimbați 43 de antrenori principali. Cu mult peste numărul de etape disputate în acea ediție de campionat. Mai mult, tehnicianul cel mai în vogă, Laurențiu Reghecampf, de două ori campion cu Steaua, a plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal, unde are rezultate corespunzătoare. Apoi, au fost schimbați toți selecționerii de la loturile naționale de juniori și tineret.

Se spune, de mult timp, că orice antrenor din spațiul românesc trebuie să aibă făcută valiza și să fie pregătit să plece în orice moment. Furtunile de pe băncile tehnice au fost foarte dese.

Și în acest început de sezon au fost demiși trei antrenori, în numai patru etape: Gheorghe Magiun Barbu (Ceahlăul), Cornel Țălnăr (FC Brașov) și Bogdan Stelea (Viitorul Constanța). Ultimul, era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Hagi.

Eșecul, 0-2, de pe teren propriu, cu CFR Cluj a pus capăt activități lui „Arnold” la „Curtea regelui”, Gică Hagi. Tot de pe acest tărâm a plecat numai după o lună de activitate și directorul general Narcis Răducan, care și-a găsit adăpost la Concordia Chiajna. În nici două luni, Gică Hagi și-a pierdut doi prieteni buni și colaboratori.

Hagi a început un proiect îndrăzneț, lângă Constanța, la Ovidiu, în anul 2009. Acolo este proprietarul unui teren de 7 hectare, unde a format Academia care îi poartă numele. Acest proiect l-a costat pe Gică aproape 10 milioane de euro. La Ovidiu își fac ucenicia aproximativ 300 de tineri cursanți. Dar jucătorii care au plecat de pe „moșia” lui Hagi nu au confirmat. Nu au rupt gura târgului.

Viitorul Constantța, care jocă meciurile din campionat la Chiajna, pe teren sintetic, a adunat doar două puncte și este pe locul 14. Hagi privește neputincios evoluțiile puștanilor săi și se gândește destul de serios să antreneze echipa al cărui patron este. Ar deveni propriul său șef.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*