Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 25, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PUNCTUL PE „i”: Supremația spaniolă

PUNCTUL PE „i”: Supremația spaniolă 

alexandru istrate k

Pentru prima oară în istoria Champions League, finala din acest an se va disputa între două echipe din același oraș. Se vor lupta pentru trofeul suprem Real Madrid și Atletico Madrid.
Sezonul trecut, în finală au ajuns două echipe din aceeași țară, Bayern Munchen și Borussia Dortmund.

Rivalitatea din Primera Division se va muta in Champions League. Atletico Madrid va juca o finală de Champions League după 40 de ani. Dar acum, a avut un sezon de vis. Nu a cunoscut înfrângerea in competția europeana numarul 1. Are nouă victorii și trei remize în cea mai importantă competiție de pe Bătrânul Continent. Echipa antrenată de Diego „Cholo” Simeone a fost in anul 2012 pe Național Arena, din București, unde a disputat finala Europa League cu conaționala Athletic Bilbao, de care a trecut cu 3-0.

Real Madrid, are în vitrină nouă trofee Champions League(Cupa Campionilor Europeni). „Galacticii” lui Carlo Ancelotti au un atac excelent: Bale, Benzema, Ronaldo. E de urmărit cum se vor descurca aceste vedete în fata redutabililor fundaşi: Juanfran, Cocke, Miranda, Suarez şi a portarului Curtois. „Los Blancos” au eliminat in semifinale pe favorita, Bayern Munchen (deţínătoarea trofeului), cu 1-0, pe Santiago Bernabeu, şi cu 4-0 pe Fussball Arena, din capitala Bavariei.

Atletico a trecut de Chelsea Londra după 0-0 pe Vicente Calderon, şi 3-1 pe Stanford Bridge. Asta poate însemna şi finalul de notorietate maximă a lui Pep (Guardiola) şi Mou (Jose Mourinho). Locurile lor vor fi luate de Diego (Simeone) şi Carlo (Ancelotti).

Lider în Primera, Atletico Madrid poate veni pe Estadio da Luz, din Lisabona, pe 24 mai, și cu titlul de campioană a Spaniei. Îi trebuie două victorii în trei meciuri și va lua fața granzilor Real și Barcelona.

Fotbalul spaniol deține hegemonia în competițiile europene. O altă echipă din Peninsula Iberică, FC Sevilla va fi prezentă în ultimul act al Europa League, după ce a trecut in semifinale de Valencia. Echipa din Andaluzia, deținătoarea Europa League în 2006 și 2007, va juca pe 14 mai la Torino, pe Juventus Arena, cu Benfica Lisabona, care a eliminat chiar pe Bătrana Doamnă, din Torino.

Lusitanii au trei jucători suspendați și sunt urmăriți de blestemul lui Bella Gutman încă din anul 1961. Acesta a fost înlăturat de la cârma echipei din Lisabona, cu Eusebio Torres, Simoes, Germano, Hilario… după ce a caștigat Cupa Campionilor Europeni. Bella a blestemat atunci Benfica să nu câștige o competiție europeana timp de 100 de ani.

Fotbalul spaniol domină mapamondul, e spectaculos și are rezultate. Nu degeaba echipa națională (furia roja) e campioană europeană și mondială.

Alexandru Istrate

Adaugă un Comentariu

*