Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » COMPETIŢIE: Dă frâu liber ideilor tale pentru a îmbunătăţi biodiversitatea!

COMPETIŢIE: Dă frâu liber ideilor tale pentru a îmbunătăţi biodiversitatea! 

concurs biodiversitate

HeidelbergCement a iniţiat a treia ediţie a competiţiei internaţionale ştiinţifică şi educaţională Quarry Life Award, menită să descopere noi idei pentru promovarea şi conservarea biodiversităţii în carierele miniere, care vor reprezenta din nou arii deschise pentru efectuarea de cercetări.

„Compania noastră este dedicată promovării excepţionalei flore și faune locale din carierele şi balastierele pe care le operează în întreaga lume. Credem că ideile și proiectele de cercetare pot îmbunătăți cunoştinţele pe care le avem despre valoarea biologică a carierelor, contribuind astfel, mai departe, la protejarea şi promovarea biodiversităţii. Iată de ce, pentru a treia oară consecutiv, organizăm Quarry Life Award”, a declarat domnul Bernd Scheifele – CEO al HeidelbergCement.

Quarry Life Award se va derula în peste 20 de țări din Europa, Africa, Asia Centrală şi regiunea Asia-Oceania. Studenții și oamenii de știință, precum și ONG-urile pot participa prin prezentarea unei propuneri de proiect până la data de 1 martie 2016, pe site-ul www.quarrylifeaward.ro.

Pentru această ediţie, competitorii pot elabora un proiect într-una dintre următoarele categorii:
• Cercetări în domeniul habitatelor și speciilor
• Managementul biodiversității
• Educaţie şi inițiative de conştientizare
• Dincolo de limitele carierei
• Proiecte pentru clase de elevi

Cele mai bune cinci propuneri de proiect din fiecare ţară vor fi selectate pentru a intra în faza de lucru în teren pe baza valorii adăugate pentru natură şi societate, aspectelor legate de inovaţie, fezabilitate, creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului şi implicarea factorilor de interes.

Din aprilie până în septembrie 2016, toate proiectele selectate vor concura simultan la nivel naţional şi internaţional şi vor fi evaluate individual de jurii atât naţionale, cât şi internaţionale. La nivel naţional, cele mai bune idei vor fi recompensate cu premii de 1.500 de euro, 3.000 de euro, respectiv 5.000 de euro. La nivel internațional, cel mai bun proiect din fiecare categorie va fi distins cu premii de câte 10.000 de euro, iar cel mai bun proiect din toate categoriile va primi Marele Premiu, în valoare de 30.000 de euro. Proiectele câştigătoare vor fi desemnate în toamna anului 2016.

În România, 3 cariere de calcar – Bicaz Chei; Băița Crăciunești; Lespezi, o carieră de agregate – Iglicioara și o balastieră – Slătioara își vor deschide porțile pentru a permite implementarea practică a proiectelor participante.

Adaugă un Comentariu

*