Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » RAPORT: Previziunile Comisiei Europene cu privire la economia României

RAPORT: Previziunile Comisiei Europene cu privire la economia României 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarelive.ro)

Reducerile fiscale și creșterea cheltuielilor pot genera o creștere substanțială a deficitul public general al României în 2016 și 2017, se arată într-un raport al Comisiei Europene, lansat la începutul lunii mai. Potrivit aceluiaşi document, creşterea PIB-ului real al României va rămâne peste potențial pe parcursul orizontului de prognoză, datorită cererii interne susținute, iar inflația este de așteptat să se întoarcă la valori pozitive, începând cu mijlocul anului 2016, în timp ce piața muncii rămâne stabilă pe ansamblul ei – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Creșterea economică își urmează cursul în Europa, în pofida unui mediu mai dificil pe plan mondial. Există indicii că eforturile politice încep să se traducă, treptat, prin crearea mai multor locuri de muncă și prin sprijinirea investițiilor. Mai avem însă multe de făcut în legătură cu problema inegalității. Redresarea din zona euro se menține neuniformă atât între statele membre, cât și între cei mai puternici și cei mai slabi membri ai societății. Acest lucru este inacceptabil și impune acțiuni ferme din partea guvernelor atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv”, a precizat Pierre Moscovici – comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi.

La nivel european previziunile economice ale Comisiei anticipează o creștere economică moderată, dat fiind că performanța principalilor săi parteneri comerciali a scăzut, iar unii dintre factorii care au sprijinit până acum creșterea încep să piardă din intensitate. Comisia urmează să-și actualizeze previziunile economice în noiembrie 2016.

Adaugă un Comentariu

*