Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RAPORT: România ocupă ultimul loc în UE, după interacţiunile online cu autorităţile publice

RAPORT: România ocupă ultimul loc în UE, după interacţiunile online cu autorităţile publice 

FOTO ARHIVĂ

România ocupă ultimul loc între statele membre UE, în ceea ce priveşte progresele realizate în direcția unei economii și a unei societăți digitale, chiar dacă înregistrează un ritm de evoluţie mai rapid decât media, informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Ţara noastră se confruntă cu două provocări principale în domeniu, acestea limitându-i capacitatea de a exploata beneficiile economiei digitale:
 îmbunătățirea acoperirii rețelelor fixe de internet în bandă largă, care în prezent ajung doar la 89% din gospodării, cu mult sub media UE (97%);
 creșterea numărului de abonați la servicii în bandă largă, procentele înregistrate atât pentru serviciile de internet fixe, cât și mobile, fiind mult sub media europeană.

Raportul dat recent publicităţii arată că nivelul scăzut al competențelor digitale și al încrederii utilizatorilor este principala piedică identificată în calea dezvoltării economiei digitale, iar participarea sporită a românilor în cadrul rețelelor sociale este principalul factor de creștere în termeni de utilizare a internetului. Companiile românești, însă, trebuie să exploateze mai bine posibilitățile oferite de rețelele sociale, comerțul electronic sau aplicațiile de tip cloud.

Indexul privind economia și societatea digitală (DESI) indică și o creștere a interacțiunii online cu autoritățile publice, însă insuficientă pentru a evita poziționarea pe ultimul loc la nivel european la acest capitol.

Adaugă un Comentariu

*