Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ALEGERI » RĂZBOIUL AFIŞELOR: Toţi încalcă legea, toţi reclamă la poliţie! Alegătorii simt lehamite

RĂZBOIUL AFIŞELOR: Toţi încalcă legea, toţi reclamă la poliţie! Alegătorii simt lehamite 

banner liberali 1

Viceprimarul PDL Ciprian Prisăcaru a sancționat în termeni duri modul în care PSD face campanie electorală în Târgoviște. Prisăcaru i-a acuzat pe social-democrați că au murdărit cu afișe obiective de interes public, în ciuda declarațiilor populiste, că-și doresc o campanie civilizată.

”Avem locuri speciale de afișaj. Mă așteptam ca generația tânără de politicieni să respecte regulile. Nu trebuie să fim mândri că suntem târgovișteni numai în campaniile electorale”, a declarat Prisăcaru

banner psd

Viceprimarul PDL a menționat, de asemenea, că vor fi aplicate amenzi minime de 3.000 de lei pentru afișajul ilegal, urmând ca partidele care nu au respectat prevederile legii și ale hotărârilor Consiliului Local Municipal să primească și factura pentru îndepărtarea materialelor electorale lipite pe stâlpii, pe geamurile de instituții sau pe blocurile din fiecare cartier.

banner psd 1

Ce spun social-democraţii

În replică, PSD cere Primăriei Târgovişte să-şi îndrepte atenţia asupra materialelor de publicitate electorală de mari dimensiuni amplasate într-o zonă în mod expres interzisă prin hotărâre a Consiliului Local.

„În cazul în care nu a observat, aducem la cunoştinţa conducătorului Compartimentului Urbanism al Primăriei municipiului Târgovişte, că de aproximativ o săptămână sunt amplasate 2 mesh-uri de mari dimensiuni pe magazinul Mondial, unul orientat către B-dul Libertăţii şi celălalt către Piaţa Tricolorului (ambele chiar în Vatra Istorică a municipiului Târgovişte). Sunt amplasate de asemenea 2 mesh-uri de mari dimensiuni şi pe magazinul Muntenia, unul pe latura dinspre b-dul Mircea cel Bătrân, iar celălalt pe latura dinspre b-dul Independenţei. Şi tot nelegal sunt amplasate 2 mesh-uri pe clădirea Pavcom, unul orientat spre Bulevardul Unirii şi altul orientat spre şoseaua Găeşti”, se arată într-un comunicat al PSD Dâmboviţa.

banner liberali 2

De asemenea, social-democraţii spun că vineri, 16 mai, vor depune la IPJ Dâmboviţa şi la Poliţia Locală Târgovişte o plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere şi acoperire cu alte materiale de publicitate electorală a afişelor partidului.

„Nu în ultimul rând, vom înregistra la Primăria Târgovişte, în atenţia Arhitectului Şef, o sesizare în care vom evidenţia toate încălcările Regulamentului local privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate în Municipiul Târgoviște şi vom solicita luarea măsurilor legale potrivit competenţelor avute”.

Liberalii au probleme cu… „USL trăieşte”

Nici liberalii nu se lasă mai prejos în acest „război al afişelor”. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Mihai Volintiru a semnat în faţa ziariştilor plângerea penală pe care o va depune la IPJ Dâmboviţa. PNL-iştii susţin şi ei că se confruntă cu fenomenul de distrugere a afişelor.

De asemenea, Volintiru a declarat că primarii din nouă localităţi nu au purces la înlăturarea materialelor de publicitate electorală care conţin sintagmele „USL trăieşte” sau „Continuăm USL”, după cum a decis Biroul Electoral Central. Liderul liberalilor dâmboviţeni le-a dat edililor termen până luni să respecte legea, în caz contrar va depune plângere penală împotriva primarilor din: Găeşti, Crânguri, Bilciureşti, Dragomireşti, Tătărani, Lunguleţu, Pucheni, Văleni şi Valea Mare.

banner psd 2

Adaugă un Comentariu

*