Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » RAZIE: Acţiune comună a poliţiştilor rutieri din Dâmboviţa şi Argeş pe DN 7 şi DN 72A!

RAZIE: Acţiune comună a poliţiştilor rutieri din Dâmboviţa şi Argeş pe DN 7 şi DN 72A! 

Sursa foto: IPJ Argeş

Poliţiştii rutieri din judeţele Dâmboviţa şi Argeş au organizat în comun o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe DN 7 şi DN 72A, cu accent pe cele cauzate de viteza excesivă. Sunt vizate localităţile Tărtășești, Bâldana, Lungulețu, Titu, Slobozia Moară, Mătăsaru, Valea Mare, Costeștii din Vale, Crângurile, Voinești, Malul cu Flori, Cetățeni și Stoenești.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să adopte o conduită preventivă şi circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile meteo şi de drum. În cadrul activităţilor din teren, sunt folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, determinându-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt şi reducându-i vigilenţa.

Sursa foto: IPJ Argeş

Sursa foto: IPJ Argeş

În perioada 01 ianuarie-15 noiembrie 2017, pe drumurile din județul Dâmbovița, s-au înregistrat 623 de accidente rutiere, cu 3,26% mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut. 199 dintre acestea (-3,86%) au fost în mediul urbal și 424 în rural (-2,97%). Cele mai multe accidente s-au petrecut în lunile august (85) și octombrie (86), iar cele mai multe decese au fost înregistrate în lunile iulie (7 morți) și octombrie (6 morți).

UPDATE
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 374 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 54.085 de lei. Din totalul acestora, 125 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 67 pentru neportul centurii de siguranță, 35 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 2 pentru folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree”.

Pentru defecțiunile tehnice descoperite la vehiculele oprite în trafic, polițiștii au aplicat 14 amenzi, iar pentru abaterile comise de bicicliști, căruțași și pietoni 34 de sancțiuni contravenționale. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 4 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 7 pentru depășiri neregulamentare. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Adaugă un Comentariu

*