Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RAZIE: Proxeneţi, săltaţi din plapumă! Au obligat 30 de tinere să se prostitueze în Olanda!

RAZIE: Proxeneţi, săltaţi din plapumă! Au obligat 30 de tinere să se prostitueze în Olanda! 

Foto: timpolis.ro

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat, cu sprijinul jandarmilor, 24 de percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Argeş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, specializate în infracţiuni de proxenetism. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa vor fi aduse 10 persoane, pentru audiere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2014, cei 14 membri ai grupării ar fi recrutat 30 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia pe teritoriul unor state europene, în mod special în Amsterdam, Olanda. O parte din sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşite de membrii grupării.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile judiciare din Olanda, fiind efectuate percheziţii domiciliare simultane şi în Amsterdam, Olanda. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al Serviciului Român de Informaţii.

Adaugă un Comentariu

*