Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » REACŢIE: ALDE Dâmboviţa critică autorităţile pentru slaba implicare în cazul copiilor bolnavi din Argeş

REACŢIE: ALDE Dâmboviţa critică autorităţile pentru slaba implicare în cazul copiilor bolnavi din Argeş 

alde dambovita

Reprezentanţii ALDE Dâmboviţa critică modul de acţiune al autorităţilor în cazul copiilor bolnavi din judeţul Argeş. Trei micuţi au murit din cauza infectării cu o bacterie ucigaşă, iar reprezentanţii statului nu ştiu nici până acum care a fost cauza ce a dus la îmbolnăvirea copiilor, nu se cunosc vinovaţii, spre disperarea părinţilor care aşteaptă răspunsuri, limpezirea situaţiei şi tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili.

„Este inadmisibil ca, în 2016, zeci de părinţi să nu poată face altceva decât să se roage cu disperare ca tratamentele să salveze vieţile copiilor lor şi alte sute de mii să nu ştie cu ce să îşi mai hrănească bebeluşii.

Este inadmisibil ca autorităţile sanitare judeţene şi centrale să bâjbâie realmente. Este inadmisibil să faci analize la sursele de alimentare cu apă, la laptele praf sau la alimentele consumate în comun de copii, la două săptămâni după ce a izbucnit totul.

Ne place să credem că trăim nu doar într-o ţară locuită, ci şi administrată, care are mecanisme de siguranţă publică, oameni competenţi pe funcţii cheie.

Din păcate, cei care ar trebui să se ocupe de acest caz îşi prind urechile într-o situaţie în care mor bebeluşi”, a declarat Cristina Sima – secretar general ALDE Dâmboviţa.

A fost, de asemenea, criticat şi actualul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu care, în loc să comunice normal, decent, cu părinţii copiilor, s-a răstit la ei, spunându-le că „nu e criză şi să aştepte liniştiţi rezultatele analizelor”.

Concluzia trasă de ALDE Dâmboviţa este că „reprezentanţii Guvernului sunt incapabili să gestioneze o situaţie de criză. Nu există comunicare, nimeni nu dă detalii, trăim într-o zona a speculaţiilor.

Reacţia autorităţilor sau mai bine spus lipsa de reacţie este revoltătoare. Avem nevoie de răspunsuri, avem nevoie să ştim de ce pierd lupta cu boala aceşti copii.

Este foarte grav că după atâta timp de la aflarea despre această criză instituţiile noastre nu au fost capabile prin propriile forţe să găsească răspunsul la o întrebare crucială: de ce s-au îmbolnăvit copiii?”, a punctat Cristina Sima.

Adaugă un Comentariu

*