Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » REACŢIE: Consiliul Mondial al Bisericilor îndeamnă la unitate după atacurile sângeroase de la Paris

REACŢIE: Consiliul Mondial al Bisericilor îndeamnă la unitate după atacurile sângeroase de la Paris 

ÎPS Nifon - arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei

Comitetul Executiv al înaltului for ecumenic, reunit în aceste zile la Geneva (Elveţia), condamnă atrocităţile terorise justificate ca fiind făcute în numele vreunei religii şi îi îndeamnă pe oameni să meargă pe drumul dreptăţii şi al păcii.

„Respectul pentru viața și demnitatea umană este mult mai puternic decât acest act crud de terorism, această expresie a răului și denaturare a religiei. În fața acestei brutalității, întreaga umanitate trebuie să se unească. Violența în numele religiei este violență împotriva religiei! Să continuăm să ne străduim să fim drepți, să împărtășim milostivire și să mergem smeriți alături de Dumnezeu pe drumul dreptății și al păcii”, se arată într-o declaraţie de solidaritate cu poporul francez, după atentatele de la Paris.

Biserica Ortodoxă Română este reprezentată la întrunirea de la Geneva (13 – 18 noiembrie 2015) de către ÎPS Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei.

Adaugă un Comentariu

*