Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » REACŢIE: Felicit Jandarmeria Română pentru că a reuşit să recruteze nişte oameni incredibili, profesionişti!

REACŢIE: Felicit Jandarmeria Română pentru că a reuşit să recruteze nişte oameni incredibili, profesionişti! 

Cei doi turişti au fost găsiţi după cinci ore de căutări. SURSA FOTO: Adevărul

De câte ori aţi citit în presa scrisă sau aţi văzut la televizor ştiri despre români salvaţi din zăpadă, din noroi, din foc sau din apă? Vă amintiţi în schimb şi mesajele de mulţumire ale acestora? Nu prea? Din păcate, suntem obişnuiţi să-i tratăm pe reprezentanţii diferitelor instituţii ale statului ca pe nişte oameni care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu şi atât. Prin urmare, de ce trebuie să spunem un simplu mulţumesc? Poate din politeţe?

Societatea românească nu este însă pe deplin pierdută, atâta vreme cât există semeni de-ai noştri, chiar dacă puţini, care apreciază efortul salvatorilor şi îşi arată public recunoştinţa. Să le urmăm exemplul!

„Am 27 de ani, sunt cetăţean român şi abia în noaptea dinspre 2 mai 2015 m-am simţit cu adevărat protejată de instituţiile statului român. Nu pot decât să am o profundă admiraţie şi recunoştinţă pentru cei care s-au mobilizat incredibil de repede şi au venit după noi, deşi nu aveau nicio obligaţie de a porni căutările chiar în noaptea respectivă. Au făcut-o fără nicio presiune. Cinste vouă! Felicit Jandarmeria Română pentru că a reuşit să recruteze asemenea profesionişti, care, pe lângă faptul că ştiu foarte bine ce fac, sunt şi nişte oameni incredibili.

În noaptea dinspre 2 mai, m-am rătăcit alături de prietenul meu, cetăţean german, în Munţii Vrancei. Ceea ce trebuia să fie un traseu de 9 ore maximum, de la intrarea în Rezervaţia Tişiţei până la Gresu, s-a transformat într-o rătăcire prin păduri sălbatice. Când a apărut luna şi am ajuns pe creastă, ne-am dat seama că suntem departe de destinaţia fixată, că ne-am rătăcit. Cum nu eram echipaţi pentru a petrece noaptea în pădure şi nici nu ştiam unde ne aflăm, am apelat la 112, în speranţa de a ne ghida cumva să ieşim din această situaţie.Am rămas cu totul surprinşi de reacţia autorităţilor, care ne-au fost de mare ajutor cu sfaturile date şi s-au mobilizat imediat.

Din înţelegerea mea, în cazul unei sesizări de acest gen, autorităţile încep căutările abia dimineaţa următoare. Din acest motiv, încercam să ne pregătim moral să petrecem noaptea într-un loc ferit de vânt, urmând ca a doua zi să ne întoarcem pe unde am venit, pe un drum de 9 ore. Eram conştienţi că a fost vina noastră pentru că nu am fost suficient de pregătiţi pentru a face faţă unei asemenea eventualităţi, de a ne rătăci şi a petrece noaptea în pădure. Dar, pentru ei, se pare că nu a contat. Au mobilizat trei echipe de jandarmi din Soveja, Tulnici şi Vidra, împreună cu doi agenţi de la Poliţia din Tulnici, care au ajuns la noi la 5 ore după ce i-am contactat. Au fost extrem de înţelegători, fără să facă vreun reproş. Unul dintre ei mi-a dat propria geacă pentru a mă încălzi pe drumul de întoarcere. Nu vă imaginaţi surprinderea şi bucuria simţită în momentul în care ne-au găsit!”!, le-a scris Horiana Secara jandarmilor, cu convingerea că niciodată nu le va putea mulţumi îndeajuns pentru ceea ce au făcut pentru ea şi pentru prietenul ei.

Adaugă un Comentariu

*