Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » REACŢIE: În ALDE se încearcă o preluare ostilă de putere, spune vicepreşedintele Mircea Irimie

REACŢIE: În ALDE se încearcă o preluare ostilă de putere, spune vicepreşedintele Mircea Irimie 

Mircea Vicenţiu Irimie - vicepreşedinte ALDE (Sursa foto: ziarelive.ro)

Vicepreşedintele ALDE Mircea Vicenţiu Irimie a reacţionat în conflictul existent în interiorul partidului, cu privire la organizarea congresului pentru alegerea unei noi echipe de conducere. Irimie susţine că zvonurile potrivit cărora anumiţi lideri naţionali şi locali îşi doresc să plece din ALDE sunt intoxicări făcute cu scopul de a genera tensiuni. Vicepreşedintele ALDE mai spune că el şi colegii lui vor susţine Guvernul pentru că acesta reprezintă voinţa alegătorilor, exprimată în decembrie 2016.

„Zvonurile privind tradarile trebuie sa inceteze iar cei care le raspandesc ar face bine sa se opreasca. Sustinem guvernul, orice s-ar intampla si nu stiu ca vreun coleg din tara sa plece din partid. ALDE a fost construit pe structura Partidului Conservator, cu membri si organizatii in fiecare judet din tara. Cei care promoveaza astazi alte ipoteze sa nu uite acest lucru”, a declarat Irimie.

Irimie, in prezent secretar de stat la Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social, spune ca in ALDE este necesara organizarea congresului pentru alegerea unei echipe de conducere si a unui presedinte unic, insa cu respectarea statutului. Vicepresedintele ALDE, care este si membru in comisia de fuziune a partidului, spune ca delegatiile permanente intrunite in anumite judete nu sunt constituite in mod legal si nu respecta statutul partidului care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2017 si prin urmare deciziile lor sunt lovite de nulitate.

„Cu totii ne dorim congres, dar vrem ca lucrurile sa fie facute statutar, cu alegeri de jos in sus. Ce s-a intamplat pana acum, cu delegatii permanente intrunite in afara cadrului statutar in mai multe judete este regretabil. Se vede o fortare a acestui congres, o incercare de scindare si o provocare la adresa multor colegi din ALDE. Se doreste promovarea unui mod gresit de a face politica care nu are nimic in comun cu valorile liberale. Delegatiile permanente nu sunt constituite in mod legal, din punct de vedere al statutului partidului. Deci si deciziile lor, pe lângă ca au fost contestate de anumiți colegi pe forma si pe fond, ele in mod normal sunt lovite de nulitate”, a adaugat Mircea Irimie.

Irimie mai acuza tabara din ALDE care vorbeste de organizarea rapida a unui congres de “incercare de preluare ostila a puterii si de generare a unei situatii de blocaj”.

Adaugă un Comentariu

*