Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 20, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » REACȚIE: Locuitorii din Titu sunt alături de Ana-Maria, candidată eliminată din Bac pe… supoziții!

REACȚIE: Locuitorii din Titu sunt alături de Ana-Maria, candidată eliminată din Bac pe… supoziții! 

Ana-Maria Ioniță (Sursa foto: Facebook)

Viceprimarul orașului Titu, Teodor Rădoi, și-a declarat public nemulțumirea față de decizia comisiei de corectură, de a o elimina din examenul de bacalaureat pe Ana-Maria Ioniță, absolventă a Liceului I.C. Vissarion din Titu, întrucât există suspiciuni că pagini din lucrarea acesteia ar fi fost înlocuite în timpul transportului către București. Același „tratament” s-a aplicat și unui candidat din orașul Moreni, Alexandru Toma. Conform legislației în vigoare, dacă ancheta pornită de ministrul Educației nu va face lumină în acest caz, cei doi tineri vor mai putea să susțină examenul de bacalaureat abia anul viitor, în sesiunea de toamnă!

CITEȘTE ȘI: Deputatul Lupescu, demersuri în sprijinul elevilor eliminați din bac pe… supoziții!

„În condițiile în care toate măsurile care asigură corectitudinea examenului au fost luate și certifică nevinovăția copilului, cred că este vorba despre rea intenție. Dacă ani la rând presa a prezentat perle din lucrările elevilor, anul acesta a venit rândul profesorilor din comisia de corectură de la București să ne uimească!

Teodor Rădoi - viceprimar orașul Titu (Sursa foto: Facebook)

Teodor Rădoi – viceprimar orașul Titu (Sursa foto: Facebook)

«S-a întâmplat ceva pe drum cu lucrările, paginile au fost înlocuite», conform spuselor reprezentanților comisiei de corectură. Vorbim despre un examen în care toate măsurile demonstrează că nu există prezumția de onestitate! Iar unei eleve care a terminat cu media 9.87 liceul, a susținut cu mari emoții toate probele, acum i se ruinează un vis. De ce?

Am discutat aseară cu tatăl elevei, domnul Ioniță Florin, un om harnic și onest din orașul nostru, care muncește cât e ziua de lungă pentru a-i asigura Anei-Maria condițiile optime pentru a învăța și pentru a «ajunge cineva în viață». Nu pot să reproduc aici deznădejdea și lacrimile acestui om! Ceea ce pot să fac, și i-am spus-o și dumnealui, este să îl susțin, împreună cu domnul primar Traian Niculae, în orice demers legal pe care îl va întreprinde pentru ca dreptatea și adevarul să iasă la suprafață și visul Anei de a ajunge la facultate să devină realitate! Suntem alături de tine un întreg oraș, Ana-Maria Ioniță!”, a scris viceprimarul Teodor Rădoi pe pagina sa de Facebook.

Adaugă un Comentariu

*