Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » REACŢIE: Medicii de familie din Nucet, folosiţi pe post de clişeu preelectoral?

REACŢIE: Medicii de familie din Nucet, folosiţi pe post de clişeu preelectoral? 

luisa barboiu 1

Ascultând-o pe primăriţa de la Nucet, Luiza Bărboiu, despre scandalul iscat de PNL pe seama îndepărtării din comună a medicilor de familie din cauza redevenţei prea pari percepute de administraţie pentru spaţiile închiriate, constaţi că nu a fost vorba decât de o dizinformare, de o necunoaştere a realităţii şi a legii. Edilul de la Nucet, cu foarte multă politeţe, a declarat că nimic din cele relatate de PNL Dâmboviţa nu este adevărat şi că, până la urmă, Daniela Matei, şefa liberalilor din Nucet, şi consilier local pe deasupra, a pus într-o lumină proastă partidul, ieşind în faţă, nedocumentat, cu lucruri neadevărate.

Luisa Bărboiu a declarat că are o relaţie cât se poate de corectă şi civilizată cu medicii de familie care îşi desfăşoară activitatea la Nucet. Nu s-a pus niciodată problema îndepărtării acestora din localitate, iar ceea ce a fost prezentat în comunicatul remis presei de către PNL este doar un clişeu preelectoral.

CITEŞTE ŞI: Medicii de familie, la un pas să fie alungaţi din comuna Nucet!

Primăriţa de la Nucet a afirmat că spaţiile medicale au fost concesionate medicilor în baza HG 884/2004. Din motive sociale şi pentru a nu implica cheltuieli prea mari din partea medicilor, dispensarele au putut fi închiriate pe o perioadă de 5 ani cu numai un euro metrul pătrat pe an.

„Problema este că în HG 884 există o precizare, şi anume că, numai pentru 5 ani este vorba de această redevenţă de un euro metrul pătrat. Din 2009 ar fi trebuit să se facă o reevaluare a spaţiilor medicale. Într-unul dintre articole se menţionează expres că nu se va veni sub preţul pieţei, deci înseamnă că noi aveam obligaţia de a face o reevaluare a spaţiilor şi, după formulele de calcul care se utilizează în acest sens, a reieşit 1,6 euro redevenţă minimă pe lună şi 2,25 maximă. Pentru că eu am privit din punct de vedere social acest lucru, am spus că vom merge pe 1,6 euro redevenţa minimă, motiv pentru care, prezentând proiectul în consiliul local s-a şi luat o hotărâre în acest”, a precizat Luisa Bărboiu.

Mai spune primăriţa că, dacă nu ar fi fost deja concesionate spaţiile medicale, ar fi putut să apeleze la o altă hotărâre de Guvern care i-ar fi permis să le atribuie cu titlu gratuit, dar nu mai poate aplica acum legea. Doi reprezentanţi ai PNL au ţinut să fie prezenţi vinerea trecută la şedinţa de consiliu în care s-a dezbătut acest subiect. Pe lângă ei şi câţiva cetăţeni care fuseseră dezinformaţi şi credau că, gata, fug medicii din comună din cauza Primăriei. Şi politicienii, şi localnicii, ar fi plecat lămuriţi acasă. Primăria şi Consiliul Local Nucet au acţionat corect. Concluzia, doar preşedinta PNL Nucet, Daniela Matei, nu a înţeles situaţia.

Adaugă un Comentariu

*