Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 12, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » REACŢIE: O ruşine sau nu, info chioşcul din faţa Prefecturii Dâmboviţa tot va fi construit!

REACŢIE: O ruşine sau nu, info chioşcul din faţa Prefecturii Dâmboviţa tot va fi construit! 

cristi stan

Aproape se uitase de Centrul de Promovare şi Informare Turistică promovat cu ani în urmă de administraţia Boriga şi despre care se vorbea atunci în termeni laudativi în timpul şedinţelor de la Primărie. Se uitase şi locaţia unde trebuia amplasat, în buricul târgului, într-un loc unde, oricât ar fi de frumos obiectivul cu pricina, tot ca o escrescenţă va fi.

A sărit ca ars, când a văzut că şantierul se deschide într-un rond cu flori din Piaţa Tricolorului, prefectul Ioan Marinescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, şi aşa nemulţumit de cum arată platoul Prefecturii, murdar şi plin de gropi, a reacţionat dur la adresa administraţiei locale, declarând, într-un cadru organizat, că are informaţii că jumătate din bani s-au „mâncat”. Ioan Marinescu, cu siguranţă, nu s-a referit, fie şi speculativ, la actuala conducere a Primăriei Târgovişte, dar, prin reacţia avută, i-a dat imediat posibilitate edilului interimar Cristian Stan să ia poziţie şi să prezinte lucrurile în detaliu, mai ales că destui târgoviştenii nu au privit cu satisfacţie faptul că pe platoul din centru apare o clădire care ar fi putut foarte bine să mobileze alte zone ale Târgoviştei şi astfel să nu se strice…limpezimea simplistă a Pieţei Tricolorului.

Primarul interimar Cristian Stan nu a părut să fie deranjat de afirmaţia prefectului, ci de faptul că a fost lăsată în coadă de peşte. Nu a fost expusă, cu subiect şi predicat, cu nume şi prenume, cum a afirmat primarul, cu forţa argumentaţiei.

Cuvântul prefectului cântăreşte şi nu este bine să se dea naştere la tot soiul de speculaţii. Oricum, remarca lui Marinescu a venit la momentul potrivit, fiindcă tânărul edil a ieşit imediat la rampă să spună cui aparţine acest proiect şi cine a decis să fie amplasat la kilometrul zero al municipiului.

info chiosc 1

„Proiectul privind Centrul Naţional de Promovare şi Informare Turistică şi cheltuielile legate de acesta au fost aprobate prin Hotararea 167 din 28.07.2011. În data de 23.04.2012 se depune cererea de finantare prin care municipiul Târgovişte solicită finanţarea nerambursabilă pentru obiectivul în discuţie”, a precizat Cristian Stan.

Mai aflăm că proiectul tehnic a fost elaborat de firma Andralex Project despre care nu se ştie mare lucru, doar că a încasat o sumă frumuşică de bani, aproape 600 de milioane de lei vechi, în condiţiile în care este vorba despre un proiect tip impus de Ministerul Dezvoltării Regionale.

„S-au semnat apoi contractele care preced execuţia, şi anume: managment proiect, informare şi publicitate, dirigenţie de şantier, portal informaţii şi baze de date, audit financiar. Per total, aceste cheltuieli la care adăugăm şi pe cele de proiectare, se ridica la 138.576 de lei”, a adăugat primarul interimar.

Cristian Stan a vrut să lămurească aspectele ce ţin de accesarea de fonduri pentru acest proiect şi derularea în sine, realizată în perioada când la cârma administraţiei publice locale se afla PDL.

Actualului edil, chiar dacă nu îi convine amplasamentul, chiar dacă i se pare că s-a cheltuit prea mult, nu are ce să mai facă, trebuie să-l ducă până la capăt, indiferent de nemulţumirile prefectului Ioan Marinescu, ale presei şi ale cetăţenilor.

info chiosc 2

„În momentul de faţă, a nu executa acest proiect înseamnă, în afara faptului că am fi puşi în imposibilitatea de a mai accesa fonduri europene, şi crearea unui prejudiciu direct unităţii administrativ teritoriale egal cu valoarea proiectului. Ca să nu mai vorbim de cei 135.000 de lei cheltuiţi până în momentul de faţă, sumă care nu ar fi deloc justificată. Nu terminăm proiectul în termen, totul este suportat din bugetul propriu al Primăriei. Nu îmi convine nici mie acea locaţie, dar nici nu pot să produc un prejudiciu de 6 miliarde bugetului public şi să periclitez programul de finanţare europeană până în 2020″, a declarat Cristian Stan.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce iese, cum se încadrează în peisaj şi să apară şi prefectul Marinescu cu dovezile despre care a divagat. Cine a mâncat jumătate din bani?

4 Răspunsuri la REACŢIE: O ruşine sau nu, info chioşcul din faţa Prefecturii Dâmboviţa tot va fi construit!

 1. Enache Lucian

  Foarte importanta precizarea dumneavoastra ca este un proiet tip al Ministerului Dezvoltarii Denerale. In aceasta situatie si mie mi se pare foarte mare suma de proiectare fiind vorba de o simpla adaptare la teren.Deci subiectul in dezbatere ar fi amplasamentul inadecvat. E de discutat. astfel de centre de informare se amplaseaza in gari , autogari parcaje de tranzit,zone istorice, zone cu trafic pietonal important. Asupra tuturor acestora se pronunta arhitectul sef al orasului ca de aceea ocupa acest post si nu prefectul care trebuie sa vegheze la legalitatea actelor administrative a UAT -urilor.

   
 2. liv

  Care arhitect, care aviz de urbanism?
  Amplasamentul Camerei de Comert, pe locul vechiului parculet, intr-o zona exclusiv din case, se inscrie in vreo deontologie profesionala?
  Asa au vrut muschii unora, ce conteaza pararea comunitatii, ea e consultata doar la alegeri…

   
 3. fabian

  Numai interese personale sau de grup prin care a fost distrus complet orasul, totul în defavoarea cetatenilor. Stati sa vedeti ce urmeaza daca se pune in aplicare planul diabolic de demolare a stadionului si transformarea zonei in cartier de locuinte. Interese mari de tot acolo, de multe zeci de milioane de euro. Ce sa vorbim de urbanism, dezvoltare durabila, interesul cetateanului? Suntem buni doar sa mergem la vot la fiecare patru ani, in rest, nu contam in fata acestui sistem corupt care controleaza totul. Pana cand? Nu va veni si dreptatea? Sa-i vedeti atunci cum se imprastie ca soarecii. Toti veti ajunge sa dati socoteala odata si odata.

   
 4. ionut

  de curand am aflat ca pe platoul prefecturii sr va construi un centru de informare turistica Mai de graba ateptam sa fie reabilitat a aceasta zona , de atatea ori carpita si plina de gropi Nu cred ca alta capitala de judet mai are asa ceva In legatura cu constructia mentionata imi exprim surprinderea ca s-a aprobat acest amolasament Va fi ca un corp strain in organismul unei fiinte Ce cauta o minuscula cladire cu aspect de chosc in acest loc? dar unde este arritectul acestui judet

  Am aflat ca pe platoul prefecturii se va construi un centru de informare turistic Mai de graba ma asteptam ca aceasta zona sa fie reabilitat si sa se termine cu carpelile si gropile de aici In legatura cu constructia amintita sunt uimit cu alegerea acetui amplasament si va arata ca ceva picat din cer Dar unde este arhitectul sef al acestui oras ?Aici miroase a ceva urat!!Chiar daca proiectul a fost aprobat in aceasta locatie inca din 2011 de catre alt primar nu se putea remedia aceasta greseala? Trebue sa continuam matrapazlacurile lui boriga, pe care il stim ca a fost un corupt?
  Edilii acstui oras sa se mai dea jos din masina , sa circule pe jos si sa vada cum arata centrul acestui oras , capitala de judet Unde sun banii locuitorilor care platesc taxe si impozite ? Sper ca aceste comentarii vor fi citite si de cei care conduc acest oras si de ce nu si de cei care conduc judetul Dambovita si sa asculte si vointa oamenilor care locuiesc aici

  /

   

Adaugă un Comentariu

*