Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 21, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » REACŢIE: Românii din Diaspora cer demisia ministrului Ioan Rus după ce i-a jignit în mod iresponsabil

REACŢIE: Românii din Diaspora cer demisia ministrului Ioan Rus după ce i-a jignit în mod iresponsabil 

Sursa foto: europeanul.org

Într-un interviu televizat, ministrul Ioan Rus a declarat că soțiile românilor care lucrează în străinătate sunt „curve”, iar copiii lor „golani”. Românii din Diaspora au reacţionat imediat, Federația Asociațiilor de Români din Europa – FADERE cerându-i ministrului Rus demisia pentru că i-a jignit iresponsabil.

„Declarațiile lui Ioan Rus sunt discriminatorii și jignesc milioanele de români care din cauza proastei administrări a țării au ales să lucreze pentru un timp în străinătate. Este clar că domnul ministru nu cunoaște situația românilor din afară granițelor și nici nu se simte responsabil pentru plecarea lor.

Considerăm că declarațiile ministrului sunt iresponsabile și continuă linia pe care Guvernul Ponta a avut-o față de românii din diapora: a împiedicat votul în noiembrie 2014 și în cei 3 ani de guvernare nu a făcut nimic pentru românii din diaspora.

Probabil că ministrul Rus a tras aceste concluzii greșite dat fiind faptul că șeful lui pe linie de partid și guvernamentală a lucrat el însuși în străinătate.

Se vede clar că o parte din politicieni nu a înțeles nimic din puterea românilor din diaspora. Ei sunt cei care au trimis în jur de 35 miliarde de euro în ultimii 7 ani și au influențat votul la alegerile prezidențiale”, a declarat Daniel Tecu – președinte FADERE.

La rândul său, ministrul Rus a spus că-şi va înainta demisia.

„Eu am de rezolvat cateva chestiuni si am sa cer eventual chiar primului ministru sa imi accepte demisia. Ce sa zic altceva…Deci eu am facut o declaratie in sens pozitiv. Daca a iesit prost sau foarte prost, pentru toti cei care se simt jigniti imi cer scuze. De aici incolo sa vedem ce e de facut”, a declarat Ioan Rus, citat de HotNews.

Adaugă un Comentariu

*