Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » REACŢIE: Românii din Diaspora îi cer ministrului de Interne să demisioneze din cauza cozilor din vamă

REACŢIE: Românii din Diaspora îi cer ministrului de Interne să demisioneze din cauza cozilor din vamă 

Sursa foto: traficromania.info

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa – FADERE a cerut astăzi demisia ministrului de Interne, Petre Tobă, pe care îl acuză că a manifestat dezinteres atunci când a fost informat cu privire la cozile interminabile ce s-au format la frontiere.

„Este inadmisibil ca, în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulți români din Europa se întorc în țara, autoritățile să fie luate din nou prin surprindere. Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înștiințat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres nerezolvând problema”, se arată în comunicatul FADERE remis către mass-media.

Daniel Ţecu – preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa susţine că s-au primit sute de mesaje şi telefoane prin care a fost informat că românii sunt ţinuţi la graniţe şi trataţi cu dispreţ.

„Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au format cozile uriașe să fie doar incompetența. Ar fi mult mai grav dacă situația ar fi o răzbunare politică pentru votul Diasporei sau și-ar avea originea în obiceiul polițiștilor de frontieră și vameșilor corupți, care caută în bagajele românilor până îi fac pe aceştia să le dea spagă pentru a putea intră în ţară”, afirmă Ţecu.

Adaugă un Comentariu

*