Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » ROMANI IN LUME » REACŢIE: Românii din Diaspora nu sunt paraziţi pentru ţară! Preşedintele CNAS să-şi dea demisia

REACŢIE: Românii din Diaspora nu sunt paraziţi pentru ţară! Preşedintele CNAS să-şi dea demisia 

Daniel Ţecu - preşedinte FADERE (Foto: www.rgnpress.ro)

Federația Asociațiilor de Români din Europa a cerut demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după ce acesta a sugerat că românii din afara graniţelor sunt paraziţi pentru ţară. Vasile Giurea a declarat, săptămâna trecută, că în perioadă concediilor numărul urgențelor din spitale crește din cauza românilor din Diaspora care vin să se trateze în ţară, în ciuda faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat.

„Reamintim administrației de la București că românii din diaspora trimit foarte mulți bani în țara. Conform Băncii Naționale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se țină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care de cele mai multe ori sunt mai mulți decât cei transferați prin sistemul bancar.

Acești bani românii din străinătate îi folosesc pentru a-și construi case, a cumpără hrană și haine pentru cei de acasă sau a-și deschide o afacere. Toți acești bani sunt impozitați, iar statul îi folosește inclusiv pentru finanțarea domeniului sănătății.
Dacă domnul Vasile Giurea nu va avea decența să își dea demisia, cerem Autorităților Guvernamentale să îl demită”, se arată într-un comunicat FADERE.

Răspuns la REACŢIE: Românii din Diaspora nu sunt paraziţi pentru ţară! Preşedintele CNAS să-şi dea demisia

 1. moshu49

  ce să mai crezi, ce să mai spui?
  prostie, frică, ranchiună sau politică de stat?
  1) la 16 nov 2014 Ponta&Co i-a batjocorit în ultimul hal,
  2) noua lege electorală le atribuie ca şi pînă acum tot 4 deputaţi şi 2 senatori deşi li s-a promis mult mai mult,
  3) birocraţia excesivă a votului prin corespondenţă, atît cît a ieşit, demobilizează,
  4) după mîrlăniile lui Rus sare la gîtul lor şi acest Giurea care în loc să demisioneze precum primul, oferă „explicaţii tehnice”.
  iar „Marele Mut” de la Cotroceni tace asurzitor, de parcă nu el este marele/unicul cîştigător al emulaţiei românilor din diaspora.
  mizerabilă clasă politică cu primari dintr-un tur şi moschee măreaţă! :(

   

Adaugă un Comentariu

*