Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » REACŢIE: Spaţiul verde nu poate fi ciuntit! Trebuie altă locaţie pentru skateparcul de la Târgovişte!

REACŢIE: Spaţiul verde nu poate fi ciuntit! Trebuie altă locaţie pentru skateparcul de la Târgovişte! 

CLM Targoviste 1

Vestea că suprafaţa Parcului Chindia va fi diminuată cu 1.000 mp pentru a fi construit un Skatepark i-a alarmat pe târgoviştenii iubitori de natură. Cetăţenii sunt de acord cu amenajarea unui astfe de spaţiu de petrecere a timpului liber pentru copii şi tineri, dar consideră că trebuie găsită o altă locaţie. Oamenii nu vor să fie distrus spaţiul verde şi aşa deficitar în municipiul Târgovişte.

„Am citit şi eu această informaţie şi, credeţi-mă, am rămas înmărmurit. Cum să strici parcul nostru şi aşa mic în comparaţie cu numărul de locuitori ai oraşului, pentru a construi o structură de beton masiv. Este aberant. Vom lua poziţie şi ne vom opune”, ne-a declarat Constantin Matei, un târgoviştean care se plimba prin Parcul Chindia.

Astăzi, în şedinţa Consiliului Local, aleşii au aprobat, la unison, construirea acestui obiectiv în Parcul Chindia, exact pe zona verde din apropierea fostului restaurant „Brotăcei”. Valoarea investiţiei este de 1.200.000 de lei. Şi, totuşi, se pare că există un impediment care nu a fost luat în calcul!

Ordonanţa de Guvern 114/2007 pentru modificarea şi completarea legislaţiei privind protecţia mediului, precizează clar că „schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora”. În OG 114/2007 se menţionează şi că actele administrative sau juridice încheiate cu nerespectarea acestor prevederi sunt lovite de nulitate absolută!

CITEŞTE ŞI: Tinerii au cerut, primarul a iniţiat procedura pentru amenajarea unui skatepark!

Deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu, un apărător al mediului, al naturi, implicat în nenumărate acţiuni de protest ce vizau salvarea de la distrugere a parcurilor din Capitală, a fost prezent astăzi la şedinţa Consiliului Local Municipal Târgovişte pentru a urmări cum va fi votat acest proiect de către aleşi, dacă vor ţine cont de lege sau măcar dacă vor manifesta dragoste pentru natură.

„Astăzi, în şedinţa Consiliului Local Târgovişte, la punctul 10 al ordinii de zi, s-a aprobat un proiect pentru amenajarea unui Skatepark în zona Parc Chindia. Nu s-a invocat în şedinţă faptul că se va diminua spaţiul verde existent, contrar prevederilor art. 71 din OUG 114/2007. Poate ne vor explica acest aspect cei care au aprobat proiectul – consilierii locali”, a declarat, pentru Incomod Media, deputatul Dumitru Lupescu.

Şi preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, a fost surprins de poziţia adoptată de colegii săi, consilierii locali liberali, care au dat vot „pentru” acestui proiect. Şeful organizaţiei PNL ne-a informat că nici măcar nu a fost consultat de conducerea filialei Târgovişte a partidului în legătură cu modul în care trebuie acţionat în acest caz deosebit de sensibil.

„Nu este pentru prima dată când Organizaţia PNL Târgovişte îşi face de cap. O să analizăm şi o să luăm măsuri. Dacă ei cred că sunt stat în stat, se înşeală. Ei nu sunt pe persoană fizică în Consiliul Local Târgovişte. Reprezintă PNL! Astăzi, constat că nu l-au reprezentat! Ca preşedinte PNL, nu sunt de acord cu ciuntirea Parcului Chindia. Trebuie căutată o altă locaţie”, ne-a precizat Marius Caraveţeanu.

Răspuns la REACŢIE: Spaţiul verde nu poate fi ciuntit! Trebuie altă locaţie pentru skateparcul de la Târgovişte!

  1. Enache Lucian

    Nu pot sa cred ca niste consilieri intregi la minte, indiferent de culoarea politica au decis diminuarea Parcului Chindia care in toate documentatiile de urbanism ca si in gestiunea primariei este considerat zona verde amenajata. Mai consilierilor liberali inainte de a vota ca „primarii” mai consultati-va commisiile alea de specialitate pe care doamna presedinta Neli Ion cica le-a infiintata de acum un an. Dar ca sa fiu sincer nimic nu ma mai mira cand doamna presedinta nu-si mai plateste secretara care asigura permanenta de la sediul organizatiei municipale de a ajuns Mirabela sa-si dea demisia.Curat murdar coane Fanica!

     

Adaugă un Comentariu

*