Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, noiembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » REACŢIE: Ţuţuianu devenise prea vizibil şi cu o cotă de popularitate în creştere!

REACŢIE: Ţuţuianu devenise prea vizibil şi cu o cotă de popularitate în creştere! 

Generalul Dumitru Iliescu (Sursa foto: adevarul.ro)

Generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, a postat, astăzi, pe pagina sa de Facebook un comentariu cu privire la schimbarea dâmboviţeanului Adrian Ţuţuianu din fruntea Ministerului Apărării. În acelaşi timp, Iliescu îşi exprimă speranţa ca noul ministru, Mihai Fifor, să nu se bucure de aceeaşi „atenţie” ca şi predecesorul său.

„Sunt convins că MApN a pierdut unul dintre cei mai buni miniştri care au păstorit acest minister în ultimii 25 de ani. Domnul Ţuţuianu, un politician de excepţie, foarte bun şi eficient în funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, s-a dovedit un ministru al apărării la fel de bun. Consider dislocarea lui de la acest minister o mare eroare politică.

Acuzele care i se aduc sunt şi ele de neînţeles. Este firesc ca ministrul Apărării să colaboreze cu preşedintele României, care este în acelaşi timp şi preşedintele CSAT, dar şi comandantul Forţelor Armate ale României. Nu sunt un fan al domnului Iohannis, dar asta nu mă împidică să constat necesitatea unei astfel de colaborări.

Adevărul este că domnul Ţuţuianu devenise foarte vizibil şi cu o cotă de încredere şi popularitate în continuă creştere, iar singura modalitate de a stopa acest fenomen era trecerea lui în planul al doilea. Aşa s-a întâmplat şi cu alţi politicieni de excepţie ai PSD, printre care şi Şerban Nicolae.

Mă bucur însă că la conducerea acestui minister a fost nominalizat domnul Mihai Fifor. Domnul Fifor face parte din acei politicieni ai PSD, care au har, politicieni care pot prelua oricând conducerea partidului. Este un om inteligent, echilibrat, cu un discurs consistent, bun orator şi cu o experienţă politică semnificativă. Toate acestea ne dau certitudinea ca MApN va avea un ministru competent şi eficient.

Mulţi susţin că PSD nu are lideri care să poată prelua conducerea acestuia. Asta nu pentru că aş dori schimbarea domnului Dragnea. Viaţa ne-a demonstrat însă că, după o anumită perioadă, partidul şi-a înnoit liderii şi este firesc să ne preocupe cine va prelua în perspectivă conducerea acestuia. Din fericire pentru noi are cine să o facă. PSD îi are pe Mihai Fifor, pe Şerban Nicolae, pe Adrian Ţuţuianu şi alţii.

Sper ca domnul Fifor să nu se bucure de aceeaşi „atenţie” ca ceilalţi doi politicieni valoroşi”, a scris Dumitru Iliescu.

Surse de încredere ne-au dezvăluit că Liviu Dragnea i-ar fi aruncat în faţă lui Ţuţuianu, pe când se aflau la o masă cu mai mulţi colegi, cu câteva zile înainte de eliminare, replica „Ce, vrei să fii preşedintele PSD?”.

Adaugă un Comentariu

*