Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » RECOMANDĂRI: Nu fiţi teribilişti la volan, dacă vă doriţi o minivacanţă fără probleme!

RECOMANDĂRI: Nu fiţi teribilişti la volan, dacă vă doriţi o minivacanţă fără probleme! 

politia rutiera masina

În perioada minivacanței de 1 Mai se va înregistra un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement. Majoritatea deplasărilor vor fi efectuate cu autoturismul. În acest context, IPJ Dâmboviţa atrage atenţia conducătorilor auto să nu manifeste un comportament teribilist, întrucât îşi pot pune în pericol propria viaţă sau a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

„Îi îndemnăm pe cei care sunt martorii unor astfel de manifestări să dea dovadă de spirit civic şi să apeleze numărul unic de urgenţă „112”. De asemenea, pentru a evita aglomeraţia trebuie să-şi planifice din timp călătoriile și, atunci când e cazul, să ia în considerare varianta alegerii unor rute alternative”, sea rată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Poliţia Rutieră recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor si îndrumările polițiștilor rutieri !  De asemenea, este indicat ca, înainte de a porni la drum, să verificaţi starea tehnică a maşinii.

– Nu va urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
– Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
– Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
– Respectaţi ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, motociclete!

În cazul în care aţi fost victima sau martorul unei infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie, sau să apelați la numărul de telefon 112.

Adaugă un Comentariu

*