Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RECOMPENSĂ: Guvernul premiază elevii medaliaţi la olimpiadele internaţionale şi pe profesorii lor

RECOMPENSĂ: Guvernul premiază elevii medaliaţi la olimpiadele internaţionale şi pe profesorii lor 

Sorin Câmpeanu, premierul interimar (Sursa foto: revistablogurilor.ro)

Cei 225 de elevi români care au fost medaliaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul 2015 vor fi premiaţi, luni – 16 noiembrie, în cadrul unei ceremonii organizate la Guvern, începând cu ora 12:00. De asemenea, vor fi premiaţi cei 230 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 99 de şcoli din care provin laureaţii. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei este de 3.005.855 lei.

În total, elevii români au câştigat 257 de distincţii, respectiv: 51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III şi 70 de menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) pe discipline.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 12.545 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Adaugă un Comentariu

*