Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » RECONVERSIE: Primăria Târgovişte a premiat 40 de planuri de afaceri

RECONVERSIE: Primăria Târgovişte a premiat 40 de planuri de afaceri 

premii proiecte europene 3

Edilii municipiului Târgovişte i-au premiat astăzi pe cei 40 de câştigători ai premiilor motivaţionale în sumă de 4.000 de lei fiecare, acordate în cadrul a două proiecte cu finanţare europeană implementate de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei: „Consiliere şi formare, o şansă la ocuparea în muncă” şi „Consiliere, formare, ocupare”.

Câştigătorii au fost desemnaţi în baza unui concurs de idei de afaceri. Banii le-ar putea folosi pentru a-şi înfiinţa firma în cadrul căreia să-şi pună în practică planul antreprenorial. În acelaşi timp, fiind vorba despre un premiu motivaţional, nu-i obligă în niciun fel să-i utilizeze în acest scop, ci în orice alt fel, inclusiv să-şi achiziţioneze un produs dorit, indiferent că nu are vreo legătură cu ideea de afacere în baza căreia i-au obţinut.

Primarul interimar Cristian Daniel Stan a punctat că, prin astfel de proiecte cu fonduri europene nerambursabile, administraţia târgovişteană încearcă să compenseze lipsa locurilor de muncă.

premii proiecte europene 1

„Cred că aceste premii ar trebui într-adevăr să motiveze, să reprezinte un început pentru cei care au iniţiat planurile de afacere. Peste o perioadă de timp, în afara proiectului, fiindcă acesta nu ne obligă, vom face o evaluare, să vedem câte dintre ideile de afacere premiate astăzi au fost puse în practică. Tuturor, vă dorim succes”, a spus Cristian Daniel Stan.

Proiectele antreprenoriale au fost diverse, plecând de la înfiinţare pensiuni turistice şi ajungând la… crescătorie de vipere! De asemenea, unii dintre câştigători au pus pe hârtie planuri de afacere care vizează îngrijire la domiciliu, after school, ferme de iepuri, de capre, ciupercării sau colectare şi ambalare fructe de pădure.

În cadrul celor două proiecte, explică Vasile Apostol – directorul Biroului Proiecte Europene din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, s-au organizat cursuri de formare profesională pentru calificarea a 540 de persoane în 24 de ocupaţii. Primăria Târgovişte a devenit în acest mod un exemplu de bună practică, fiind una dintre puţinele administraţii publice din România care s-au implicat şi în procesul de reconversie profesională.

premii proiecte europene 2

Adaugă un Comentariu

*