Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RECORD: 33 de semne de circulaţie într-un sens giratoriu din municipiul Târgovişte! FOTO

RECORD: 33 de semne de circulaţie într-un sens giratoriu din municipiul Târgovişte! FOTO 

indicatoare rutiere targoviste 2

La începutul lunii octombrie, incomod-media.ro a publicat un material de presă, la rubrica „Semnalul cititorului”, în care arătam că în Cartierul CFR din Târgovişte, inclus în planul integrat de dezvoltare urbană, indicatoarele rutiere sunt montate total anapoda. Între timp, au apărut semne de circulaţie aproape în toate perimetrele unde se apropie de finalizare lucrările de modernizare, iar situaţia s-a înrăutăţit major! Peste tot, indicatoarele rutiere sunt montate după reguli ştiute numai de cei care implementează acest proiect.

indicatoare rutiere targoviste 1

CITEŞTE ŞI: Semnalul cititorului! Plouă cu indicatoare rutiere în Cartiwerul CFR din Târgovişte!

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi, a atras atenţia că este imperios necesar ca lucrurile să intre pe făgaşul normal şi legal.

„Este o bătaie de joc majoră cu indicatoarele rutiere. De exemplu, la DSVSA, au pus la ieşire din curte trei ţevi. Una, pentru un indicator trecere de pietoni, în prelungirea trotuarului, deşi, indiferent de instituţii, nu se face trecere de pietoni. A doua este încă goală şi a treia este pentru un indicator stop. Este incredibil!

Proiectul a fost aprobat acum 6-7 ani. Nu ne însuşim aşa ceva. Aceste indicatoare sunt puse cu încălcarea legii. Sunt nişte standarde. Nu ai cum să marchezi trecere de pietoni în continuarea trotuarului. Nu ai cum să pui stop la ieşire din curte. Strada IE Florescu este de manual. Nu se poate să pui la ieşirea dintr-o unitate militară stop. Se pune în intersecţii.

indicatoare rutiere targoviste 3

În sensul giratoriu de la Catedrala Eroilor sunt 33 de indicatoare rutiere. Mă uitam, de exemplu, în Micro XI, în intersecţia de la Vinalcool, au pus atât de multe indicatoare rutiere, că nu vezi semaforul. Sunt nişte anomalii!

Săptămâna aceasta, participăm într-o comisie la Primăria Târgovişte, şi cu Poliţia Locală, şi cu responsabilul de proiect, să analizăm fiecare metru în parte. Trebuie să le pună legal aceste indicatoare rutiere”, a precizat comisarul şef Danil Zepişi – inspector şef IPJ Dâmboviţa.

Cu alte cuvinte, de acum înainte putem spune despre Târgovişte nu numai că este oraşul celor 33 de voievozi, ci şi oraşul celor 33 de indicatoare rutiere într-un singur sens giratoriu!

indicatoare rutiere targoviste 4 indicatoare rutiere targoviste 5 indicatoare rutiere targoviste 6 indicatoare rutiere targoviste 7 indicatoare rutiere targoviste 8 indicatoare rutiere targoviste 10 indicatoare rutiere targoviste 9

5 Răspunsuri la RECORD: 33 de semne de circulaţie într-un sens giratoriu din municipiul Târgovişte! FOTO

 1. stefan

  Duduie reporter,
  Mergi si dumneata in orasele din vestul Europei si vei vedea indicatoare de semnalizare si presemnalizare asemena ca in prezentul proiect.
  Banuiesc ca nici permis nu ai si de aceea nu le intelegi semnificatia, ori te-ai obisnuit cu lipsa acestora si de aceea normalitatea te deranjaza.
  Altceva mai bun de scris nu ai?
  Cu stima

   
  • Qiuntus

   Stefan, cu tot respectul , rondul din intersectie este conceput sa reduca semnele si pentru fluidizarea circulatiei . Astfel, nu vad rostul acestora .Aberatia cu semnul ” Cedeaza Trecerea ” intr- o intersectie prevazuta cu rond , nu te irita cand se cunoaste ca prioritate au autovehiculele ce circula din stanga ?
   O mare problema este si rondul de la iesirea din Targoviste spre Sinaia ( in dreptul benzinariei Mol ). Are rolul sa zapaceasca soferii. Este singurul ramas pe vechiul regulament .

    
 2. ion

  bine sesizat, dar va rog sa intrati in cartierul cfr sa vedeti acolo peste 300 de semne de circulatie, unde cartierul cfr este un cartier foarte mic,are doar cateva stradute!nu e posibil asa ceva.am ajuns sa fim orasul semnelor de circulatie!banii nostri sunt aruncati in buzunarul altora si apoi ne scot ochii prin aceste bete puse prin cartier.

   
  • Incomod

   Am fost în Cartierul CFR la începutul lunii şi am scris şi despre situaţia de acolo. De altfel, este primul din oraş care a fost împânzit cu indicatoare rutiere.

    
 3. DINUT

  aici nu este vorba de semnale si presemnale ci de dubluri exagerate de semne care au aceeasi semnificatie ,, cu bani publici ,,,,,iar rosturile de la podul PE DN71 SPRE SINAIA SE REPARA LUNAR SI DECE NU DEFINITIV CU OTEL INOXIDABIL ????? INTRAREA SI IESIREA DE LA DEDEMAN SE FACE DIRECT IN DN 71 FARA BRETELE SUPRATERANE PANA SE VA INTAMPLA UN ACCIDENT , IAR TRECEREA DE PIETONI LA CAMPUS TREBUIE URGENT PASARELA !!! ASTEA SI ALTELE SANT IMPORTANTA MAJORA

   

Adaugă un Comentariu

*