Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RECORD: Scrisoare lungă de 1 km împotriva uciderii câinilor din România

RECORD: Scrisoare lungă de 1 km împotriva uciderii câinilor din România 

scrisoare caini 1

In cadrul campaniei „Children for strays” (“Copiii protejeaza maidanezii”), initiata de Printesa Maja von Hohenzollern, a fost creata cea mai lunga scrisoare din istorie, de peste 1 km lungime, din care aproximativ 150 m au provenit de la copiii din Romania!

La crearea scrisorii au participat mii de copii din 11 tari europene care au reprezentat imagini emotionante trimitand astfel Europei mesajul lor impotriva abandonarii, maltratarii si uciderii cainilor din Romania si cerand manifestarea unui comportament uman si compasional.

In urma studiului international „Making the Link” efectuat in Romania, sprijinit de catre universitati de prestigiu din Marea Britanie si SUA dar si de catre organizatii internationale si medii academice de profil din Europa si SUA s-a determinat ca 86% din copiii din Romania sunt dramatic traumatizati din cauza abuzurilor fata de animale pe care le vad in strada.

scrisoare caini 2

Printesa Maja von Hohenzollern, prezenta la Bruxelles pentru inmanarea scrisorii, a vorbit reprezentantilor Parlamentului European si a cerut stoparea imediata a uciderii in masa a cainilor fara stapan din Romania si introducerea orelor educationale de protectie a animalelor ca si activitate obligatorie in scoli. A solicitat de asemenea controlul modului de cheltuire a fondurilor europene alocate Romaniei si stoparea de urgenta a acestora daca se constata ca au fost deturnate in scopul finantarii afacerilor derulate prin uciderea cainilor.

Printesa Maja von Hohenzollern a condamnat incalcarea de catre Romania a conventiei europene privind protectia animalelor, condamna atacurile impotriva iubitorilor de animale, ONGurilor si adaposturilor acestora.

Printesa Maja von Hohenzollern a fost insotita de o delegatie formata din 7 copii si de reprezentantii unor asociatii germane incluzand “Tierhilfe Hoffnung” care sustine cel mai mare adapost de caini din lume, adapostul Smeura cu 4.500 de caini.

Scrisoarea a fost inmanata europarlamentarului Othmar KARAS, Vicepresedintele Parlamentului European, europarlamentarului Pavel POC, Presedintele Intergrupului pentru bunastarea animalelor si europarlamentarului Janusz WOJCIECHOWSKI, Presedinte de onoare al Intergrupului pentru bunastarea animalelor si Vicepresedinte al Comisiei de agricultura din cadrul Parlamentului European.

Carmen ARSENE
Presedinte Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA)

3 Răspunsuri la RECORD: Scrisoare lungă de 1 km împotriva uciderii câinilor din România

 1. Rainer Schweizer

  Danke Maja Prinzessin von Hohenzollern. Das war eine sehr gute Idee. Nun muss doch die EU tätig werden, zumindest müssen die Zahlungen an Rumänien eingestellt werden und ein Verfahren wegen nicht bestimmungsgemäß verwendeten EU-Gelder eingeleitet werden.

   
 2. tom schell

  Tierschutz

   
 3. Meriam

  Finaly some positive news about a job well done ! Respect for Maja, Prinzessin von Hohenzollern !But it is about time , that the EU by now should take some real action , like stopping the fundings and investigating, what is realy going on with ASPA ! Show those children, that the EU cares for those animals and for the Romanian citizens who have to face this horror every day !!

   

Adaugă un Comentariu

*