Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » RECUNOAŞTERE: Jandarmii servesc patria cu fermitate, profesionalism şi seriozitate

RECUNOAŞTERE: Jandarmii servesc patria cu fermitate, profesionalism şi seriozitate 

sedinta festiva jandarmi 2

Pe 3 aprilie 2015, se împlinesc 165 de ani de la recunoaşterea Jandarmeriei Române ca structură distinctă în cadrul sistemului de securitate naţională. În toţi aceşti ani, militarii în albastru au ştiut să facă faţă provocărilor permanente, eforturile lor contribuind decisiv la asigurarea climatului de stabilitate.

Potrivit reprezentanţilor autorităţilor, Jandarmeria este o unitate de elită, care şi-a dovedit pe deplin utilitatea în apărarea valorilor fundamentale ale statului. Şi dacă precizăm că remarca a venit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, recunoscut ca fiind un şef care are întotdeuna ceva de reproşat, credem că nu mai încape urmă de îndoială că militarii jandarmi s-au achitat cu profesionalism de îndatorile conferite prin lege.

Din punctul de vedere al reprezentantului Guvernului în teritoriu – prefectul Ioan Marinescu, Jandarmeria este instituţia care acţionează în prim plan în foarte multe situaţii şi ne crează nouă, românilor, starea de linişte de care avem nevoie în viaţă. Mitropolitul Nifon, în cuvântul său de felicitare, căruia i-a dat citire arhidiaconul Ionuţ Ghibanu, a pus Jandarmeria pe aceeaşi treaptă cu Biserica, întrucât amândouă apără şi promovează valorile fundamentale, creştine şi româneşti, contribuind la crearea unui climat social, stabil şi liber, fundamentat pe siguranţă, încredere şi ordine.

costel gavrila

Vădit emoţionat, col. Costel Gavrilă i-a felicitat pe cei şase militari (trei ofiţeri şi trei subofiţeri), care au fost avansaţi în grad înainte de termen. Precizăm, de asemenea, că au fost recompensaţi cu mulţumiri scrise, diplome de merit şi felicitări încă 238 de jandarmi: 50 de ofiţeri, 3 maiştri militari şi 185 de subofiţeri. De asemenea, şeful IJJ Dâmboviţa nu a uitat să-i răsplătească cu vorbe frumoase şi pe foştii camarazi, care se bucură acum de linişte după ce au slujit zeci de ani Jandarmeria Română.

„Le mulţumesc pentru sprijinul acordat, pentru înţelegerea de care au dat dovadă şi îi asigur de întreaga mea recunoştinţă, stimă şi respect”.

Şedinţa festivă organizată de comanda Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa a depăşit spre final rigorile militare, fiind presărată cu replici vesele în momentul când s-au acordat diplome şi cupe câştigătorilor competiţiilor sportive interne. S-a desfăşurat de asemenea şi un campionat extern de fotbal, la care au fost invitate să participe toate structurile militare din judeţ. Nu au îmbrăcat echipamentul sportiv angajaţii de la SRI, însă, aşa cum a glumit prefectul Ioan Marinescu, în realitate aceştia nu au lipsit! Locul I a revenit echipei de fotbal a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Jandarmii au ocupat poziţia a II-a pe podium, iar locul III le-a revenit militarilor MApN.

sedinta festiva jandarmi 3 sedinta festiva jandarmi 1 sedinta festiva jandarmi 4

Adaugă un Comentariu

*