Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » REFERAT DNA: Iată cum cerea Florin Popescu puii electorali

REFERAT DNA: Iată cum cerea Florin Popescu puii electorali 

florin popescu

Deputatul Florin Popescu, fost preşedinte al CJ Dâmboviţa şi fost preşedinte al PDL Dâmboviţa, a fost audiat miercuri, 23 aprilie, de către procurorii DNA într-un dosar de corupţie. Popescu este acuzat că a solicitat administratorului unei societăţi comerciale peste 50.000 de pui grill, pe care i-a distribuit alegătorilor din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia campaniei electorale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean. Procurorii DNA au solicitat încuviinţarea Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Popescu.

DNA susține că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea. Procurorii mai arată că detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă, scrie stiripesurse.ro.

IATA CE SE SPUNE IN REFERATUL PROCURORILOR:

În luna ianuarie 2012, auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SA i-a făcut cunoştinţă administratorului cu inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN pe care i l-a prezentat ca fiind preşedintele P.D.L. Dîmboviţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean Dîmboviţa.

Discuţiile au avut un caracter protocolar, inculpatul dându-i asigurări administratorului că îl va sprijini în activităţile economice derulate, având în vedere că societăţile comerciale administrate sunt mari contribuabili la bugetul de stat.

La sfârşitul lunii martie 2012, auditorul financiar l-a condus pe inc. POPESCU FLORIN AURELIAN la biroul administratorului situat în incinta SC Avicola Crevedia SA. În cursul acestei întâlnirii, inc. POPESCU FLORIN AURELIAN i-a cerut o cantitate de cca. 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui cetăţenilor din judeţul Dîmboviţa în scop electoral, având în vedere că în luna iunie a aceluiaşi an urmau să aibă loc alegeri locale la care inculpatul candida pentru un nou mandat în funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Dîmboviţa.

Administratorul a acceptat cererea inculpatului şi l-a desemnat pe auditorul financiar să se ocupe de livrarea efectivă a produselor în locaţiile ce urmau a fi indicate de inc. POPESCU FLORIN AURELIAN.

În primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei întâlniri pe care inc. POPESCU FLORIN AURELIAN a avut-o la restaurantul Hotelului S din Târgoviște cu administratorul şi auditorul financiar, acesta din urmă i-a cerut unui martor să accepte să depoziteze cantitatea de pui grill destinată inc. POPESCU FLORIN AURELIAN în camerele frigorifice ale firmei sale SC Minion SRL Târgoviște.

Auditorul financiar avea cunoștință de existența acelor camere frigorifice întrucât SC Minion SRL era un client al SC Avicola Crevedia SA.

Pentru a elimina riscul descoperirii faptei de corupție, auditorul financiar i-a comunicat martorului că puii sunt destinați unei acțiuni caritabile organizată de Consiliul Județean Dâmbovița sub coordonarea inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN.

Iniţial, martorul a refuzat dar la insistenţele acestuia a acceptat ca tirurile ce urmau să asigure transportul cantităţilor de pui să fie direcţionate la SC Minion SRL Tîrgovişte al cărui sediu era cunoscut de conducătorii auto şi de acolo să fie preluate de persoanele care îi acordau sprijin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN.

În continuare, auditorul financiar l-a chemat pe un alt martor care coordona în fapt angajaţii SC Synergy Invest SRL ce îşi desfăşurau activitatea SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. şi i-a cerut să organizeze transportul cantității de 60 tone pui grill de la antrepozitul menționat la Târgoviște, fără a-i da alte detalii.

În aceiaşi zi, martorul l-a informat pe administrator despre cererea auditorului financiar, iar administratorul i-a confirmat că poate organiza transportul, solicitându-i totodată să selecteze din depozit puii ambalați în pungi neinscripționate întrucât ştia că produsele urmau să fie distribuite cetăţenilor şi dorea să evite asocierea imaginii firmei cu un partid politic.

În continuare, a fost contactată firma SC Nova Imar SRL, firmă care presta activități de transport pentru SC Avicola Crevedia SA și i-a cerut să asigure în zilele de 04, 05 și 10.04.2012 autovehicule necesare transportului cantităţilor de pui grill din depozitul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. la Târgoviște.

În ziua de 04.04.2012, în jurul orei 11.00, un conducător auto la SC Nova Imar SRL s-a deplasat cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L., de unde a încărcat cantitatea de 20.691,2 kg pui grill.

Pentru a disimula fapta de corupție și a împiedica descoperirea ei fie în timpul transportului fie în ipoteza declanșării unor cercetări ulterioare, o martoră, economist la SC Synergy Invest SRL, a întocmit, la cererea auditorului financiar, avizul de însoțire a mărfii pentru cantitatea de 20.691,2 kg pui grill, având la rubrica furnizor SC Synergy Invest SRL iar la poziția cumpărător SC Avicola Crevedia SA.

Întrucât transportul a întârziat din cauza unei defecțiuni tehnice la autovehicul, auditorul financiar s-a deplasat personal la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. unde a încercat să urgenteze plecarea tirului către Târgoviște. Cu această ocazie i-a cerut conducătorului auto să se oprească şi să-l aştepte în momentul în care va ajunge în dreptul drumului de acces spre SC Avicola Crevedia SA.

Conducătorul auto s-a conformat și la locul indicat a venit auditorul financiar la cererea căruia i-a predat avizul de însoțire a mărfii din 04.04.2012.

Ulterior, auditorul financiar i-a dat documentul unei referente cerându-i să transcrie datele pe un alt tipizat de aviz de însoțire a mărfii dintr-un avizier arhivat însă la poziția cumpărător, în loc de SC Avicola Crevedia SA să consemneze SC Minion SRL.

Referenta a dat curs cererii și a folosit avizierul aferent perioadei 21.05.2010 – 13.07.2011, în mijlocul căruia se aflau câteva file necompletate, transcriind datele dintr-un aviz în altul, cu excepția celor de la poziția cumpărător, unde a consemnat SC Minion SRL.

După ce a preluat avizul de însoțire a mărfii întocmit în fals, auditorul financiar l-a înmânat şoferului și i-a cerut să-şi continue deplasarea iar la intrarea în localitatea Tîrgovişte să staţioneze şi să-l aștepte.

La scurt timp a ajuns şi auditorul financiar care i-a luat avizul de însoţire a mărfii, spunându-i că va fi contactat şi dirijat spre locul unde urmau să fie descărcate produsele.

În continuare, a fost dirijat transportul până la sediul SC Minion SRL, unde cu angajaţii proprii, sub supravegherea gestionarului de la SC Minion SRL, marfa a fost descărcată şi depozitată în interiorul unei clădiri.

În ziua următoare, 05.04.2012, mai mulţi tineri trimişi de inc. POPESCU FLORIN AURELIAN au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii întreaga cantitate de pui grill.

Tot în ziua de 05.04.2012, acelaşi şofer s-a deplasat din nou cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. a avut loc încărcarea cantităţii de 20.173 kg pui grill.

Ca și în ziua precedentă, aceaşi referentă a întocmit la cererea auditorului financiar avizul de însoțire a mărfii din 05.04.2012 pentru cantitatea de pui menționată, având la rubrica furnizor SC Synergy Invest S.R.L. iar la poziția cumpărător SC Avicola Crevedia S.A.

Apoi a înmânat documentul şoferului care s-a deplasat potrivit indicaţiilor auditorului financiar până la intrare în SC Avicola Crevedia SA unde i-a predat acestuia din urmă avizul de însoțire a mărfii.

Pe baza acestui document, din dispoziția auditorului financiar s-a întocmit avizul de însoțire a mărfii din 05.04.2012. Documentul de transport a fost predat şoferului de auditorul financiar care i-a cerut să oprească tirul la intrarea în mun. Târgovişte, unde va veni o persoană care îl va conduce la locul de descărcare.

Acest lucru s-a realizat la scurt timp, transportul fiind dirijat până în oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, la sediul firmei Alfredo SRL administrată de preşedintele PDL Pucioasa şi candidat la funcția de primar al aceluiaşi oraş la alegerile locale din 10 iunie 2012.

Acesta din urmă a organizat descărcarea puilor congelaţi folosind angajaţii firmei sale, produsele fiind depozitate în incinta fabricii de pâine şi a morii, ambele aparţinând SC Alfredo SRL.

O parte din puii grill au fost preluaţi în aceiaşi seară şi în zilele următoare de primarii din trei localități precum şi de candidaţii PDL la funcţiile de primar din alte 8 localităţi, un coordonator al colegiului PDL fiind cel care a stabilit cantitățile și a supravegheat derularea întregii activități.

O altă parte a produselor a fost ambalată de angajaţi ai SC Alfredo SRL în pungi distribuite în scop electoral cetăţenilor din oraşul Pucioasa.

În ziua de 10.04.2012 s-a realizat al treilea transport cu pui congelaţi de la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL unde a fost încărcată cantitatea de 20.128 Kg pui grill, referenta a întocmit avizul de însoţire a mărfii din 10.04.2012 în care a consemnat la poziţia vânzător SC Synergy Invest SRL iar la cumpărător SC Avicola Crevedia SA.

După primirea documentului de transport conducătorul auto s-a deplasat la sediul SC Minion SRL unde angajaţii firmei au descărcat puii grill și i-au depozitat într-o clădire anexă.

Şi în acest caz produsele au fost preluate şi distribuite în scop electoral cetăţenilor din municipiul Târgovişte.

Există planşa fotografică cu materiale electorale distribuite în oraşul Pucioasa care dovedesc faptul că inc. POPESCU FLORIN AURELIAN şi-a făcut propagandă electorală pentru alegerile locale din luna iunie 2012 (la care a candidat pentru un nou mandat la funcția de preşedinte al Consiliului Județean Dîmbovița) împreună cu primarii şi candidaţii P.D.L. din oraşul Pucioasa şi localităţile în care au fost distribuiţi puii grill.

Material preluat de pe portalul stiripesurse.ro

Adaugă un Comentariu

*