Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » REFORMĂ: Ori vătaf la judeţ, ori la partid! Vezi ce preşedinţi PSD trebuie să renunţe la funcţie

REFORMĂ: Ori vătaf la judeţ, ori la partid! Vezi ce preşedinţi PSD trebuie să renunţe la funcţie 

PSD 4

La sfârşitul săptămânii trecute, greii din PSD s-au întâlnit în Teleorman, unde, între un pahar de vin fiert şi o partidă de vânătoare, au pus la cale reformele din marele partid social-democrat.

Una dintre temele abordate a fost interdicţia ocupării de către o persoană, simultan, a funcţiei de preşedinte de Consiliu Judeţean şi şef al organizaţiei PSD. A fost făcută şi o listă cu cei care urmează să-şi înainteze demisiile din funcţiile înalte deţinute în partid.

Paul Stănescu – CJ Olt, Silvian Ciupercă – CJ Ialomiţa, Tiberiu Marc – CJ Sălaj, Dragoş Benea – CJ Bacău, Cătălin Nechifor – CJ Suceava, Horia Teodorescu – CJ Tulcea, Dumitru Buzatu – CJ Vaslui şi Adrian Ţuţuianu – CJ Dâmboviţa.

Trebuie amintit faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dat de înţeles, de mai multă vreme, că va renunţa la şefia PSD în favoarea funcţiei de preşedinte al CJ. Ţuţuianu a avut în ultimii doi ani dispute dese cu coechipierii de partid, de la primari până la parlamentari. Cel mai vehement demnitar dâmboviţean antiŢuţuianu a fost deputatul Radu Popa, care, ori de câte ori a avut ocazia, a criticat dur anumite ieşiri şi tare de comportament ale preşedintelui PSD Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI: „I-am cerut lui Victor Ponta să-l susţină pe Leo Badea la conducerea PSD Dâmboviţa”

Rămâne de văzut cine se va înhăma la conducerea organizaţiei social-democrate dâmboviţene, o structură puternică şi supradimensionată prin atragerea, înainte de alegerile prezidenţiale, a unui grup masiv de primari şi consilieri PDL.

Au fost vehiculate numele senatorilor Valentin Calcan şi Leo Badea, ca posibili succesori aleşi ai lui Ţuţuianu. Niciunul dintre cei doi nu a arătat apetenţă pentru candidatură.

Mai rămân de luat în cărţi deputatul Ionuţ Săvoiu, de altfel bine văzut şi implicat în problemele judeţului, ministrul Rovana Plumb şi câţiva primari care au dovedit că au veleităţi de conducători şi strategi politici.

Adaugă un Comentariu

*