Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 26, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » REGLEMENTARE: Este utilizator de păşune şi fâneţe şi fermierul care nu deţine animale

REGLEMENTARE: Este utilizator de păşune şi fâneţe şi fermierul care nu deţine animale 

agricultura vaca

Guvernul a completat, prin Ordonanţă de Urgenţă, definiția utilizatorului de pășuni și fânețe și cu fermierii care nu dețin animale, dar desfășoară alte activități agricole specifice categoriei de folosință a pășunilor și fânețelor.

Astfel, se evită tratarea diferențiată a fermierilor în cazul accesării de către aceștia a măsurilor din cadrul noii politici agricole comune. Menținerea definiției de până acum ar fi dus la imposibilitatea accesării schemei de plată unică pe suprafață de către aproximativ 260 mii de fermieri, deținători ai unei suprafețe de 1,35 milioane hectare de pășuni și fânețe.

Actul normativ reglementează și posibilitatea depunerii întârziate a cererilor unice de plată și după data de 15 iunie 2015. De asemenea, se reglementează accesul formelor asociative de proprietate la schemele de plăți pentru suprafețele de pajiști permanente utilizate, indiferent dacă membrii acestora dețin sau nu animale.

Până în prezent, au depus cereri aproximativ 331.000 de fermieri din cei peste un milion de potențiali beneficiari ai plăților.

Adaugă un Comentariu

*