Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » REPLICĂ: Domnul Plăiașu (PNL) ar trebui să-i ceară scuze ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu!

REPLICĂ: Domnul Plăiașu (PNL) ar trebui să-i ceară scuze ministrului Apărării, Adrian Țuțuianu! 

Monica Ilie - purtător de cuvânt PSD Dâmbovița

PSD Dâmbovița a luat astăzi poziție, prin vocea purtătorului de cuvânt Monica Ilie, față de declarațiile secretarului executiv al PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu, care a spus despre ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu – liderul social-democraților din județ, că nu este patriot. În cadrul aceleiași conferințe de presă, Plăiașu a mai precizat că nu-i urează lui Țuțuianu succes în noua funcție, chiar dacă este dâmbovițean, fiindcă îi este adversar politic.

„Este, probabil, modul în care consideră dl. Plăiașu că se poate face util și poate crește în ochii mai marilor partidului domniei sale, aruncând asemenea fraze scandaloase, fără nicio susținere sau fundament, doar o comunicare fără obiect, dăunătoare nu numai omului politic Adrian Tutuianu, senatorul sau președintele PSD Dâmbovița, ci dăunătoare României, pentru că vorbim aici despre ministrul Apărării Adrian Tutuianu.

Poate este dificil pentru stimatul domn liberal să gândească la nivel macro, poate nu îi folosește nici experiența politică pe care o deține, dar o scurtă informare l-ar elucida asupra faptului că ministrul Apărării este cel care răspunde pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi democraţiei constituţionale, este cel care reprezintă interesele României în domeniile securității și apărării naționale, la nivel international și orice afirmație la adresa acestuia, cu atât mai mult o declarație defăimătoare, va fi intens vehiculată de presa locală, națională și internațională si va ajunge, în cel mai scurt timp, la cunoștința partenerilor externi ai României.

De aceea, fie din demagogie politică, fie din iresponsabilitate, prin declaratiile sale nefondate, reprezentantul liberalilor dâmbovițeni nu a adus un prejudiciu de imagine persoanei Adrian Tutuianu, a adus un prejudiciu de imagine țării, dând astfel dovadă de o crasă lipsă de patriotism. În mod clar, domnul în cauză nu a învățat în Parlament un lucru simplu, chiar dacă doar un noroc i-a oferit șansa să reprezinte un colegiu cu mai puține voturi în spate decât un primar de comună, un lucru simplu, acela de a ști când să nu spui nimic. Avem în acest an cea mai mare desfășurare de forțe NATO în România, suntem la granița UE și NATO și dincolo de noi, la mică distanță este Crimeea. Privim puțin mai jos pe hartă și vedem Turcia cu problemele ei, după care butoiul de pulbere Siria. În această situație de tensiune armată generală, dumnealui afirmă despre ministrul nostru al Apărării că nu este patriot. Jenant!

Indiferent de neîmplinirile politice ale domnului Plăiașu sau de frustrările generate de lipsa de anvergură politică, ar trebui să fie mândru că un reprezentat al județului Dâmbovița, dincolo de partidul din care face parte, ocupă această înaltă funcție și ar trebui să contribuie, din poziția pe care o are în cadrul partidului său, la dezvoltarea acestui județ.

Suntem convinși că Adrian Țuțuianu se va achita cu onoare și profesionalism de îndatoririle sale, acum în calitate de ministru al Apărării Naționale, așa cum a făcut de fiecare dată când a avut o misiune de îndeplinit, pentru că este un om care știe carte, este responsabil și dornic de perfecționare.

Măsura patriotismului este dată de faptele pe care avem ocazia de a le împlini. Din fericire, omul politic, demnitarul Adrian Tutuianu a oferit, dincolo de vorbe, fapte, și-a dat măsura patriotismului prin munca susținută, prin profesionalismul dovedit, de multe ori prin măsurile inovative pe care le-a identificat, în calitate de președinte al Consiliului Judetean, pentru a demara, a susține și a finaliza proiecte și investiții care să ducă la dezvoltarea județului Dâmbovița. Inițiativele legislative pe care le-a avut și care sunt bine cunoscute nu au avut alt scop decât alinierea României și implicit a judetului la standardele europene. Tot Adrian Tutuianu a fost cel care a depășsit stadiul declarativ al bunelor intenții și, cu multă determinare, a sprijinit proiecte în Republica Moldova, prin care a contribuit la dezvoltarea comunităților locale de peste Prut.

Încă din prima zi a preluării mandatului de ministru, a dovedit că este patriot, nu prin vorbe, ci prin implicare, prin profesionalism, prin îndeplinirea atribuțiilor cu seriozitate și determinare și suntem convinsi că va reprezenta, cu onoare, interesele României în lume.

Dintr-o altă afirmație a domnului Plăiașu – „succes nu-i doresc pentru că suntem adversari politici”, se vede că a ratat momentul în care ar fi trebuit să nu spună nimic. Să nu dorim noi, dâmbovițenii, succes unui dâmbovițean în fruntea Ministerului Apărării? Oare, dumnealui nu știe că la Moreni sau la Dragomirești, localități dâmbovițene, trăiesc oameni, fie că au vreo apartenență politică, fie că nu? Oare, fostul deputat chiar nu știe că nicio uzină nu poate exporta echipament special dacă armata națională nu-i comandă și nu utilizează astfel de echipamente? Oare, ce-i spune domnului Plăiașu 8×8? Sper că nu 64! Pentru noi, dâmbovițenii, 8×8 înseamnă speranța locurilor de muncă bine plătite de la Moreni și nu numai. Din respect pentru muncitorii de acolo măcar, dacă respect pentru funcția publică nu o există, dl Plăiașu ar trebui să îi ceară scuze și să-i ureze succes ministrului Apărării”.

Adaugă un Comentariu

*