Știri, Muntenia-Sud, România|joi, august 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » REPLICĂ: FMI se înşeală! Economia românească nu este în pericol!

REPLICĂ: FMI se înşeală! Economia românească nu este în pericol! 

leonardo badea

Deputatul Leonardo Badea, preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci, susţine că programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE nu va fi dat peste cap din cauza îngrijorărilor semnalate de FMI faţă de încadrarea în deficitul bugetar.

„Este exclusă orice abatere de la programul de guvernare. De fiecare dată când guvernele PSD au făcut creşteri de salarii şi pensii, au existat critici de la mai multe instituţii interne sau internaţionale care au afirmat că acest lucru ar dezechilibra economia”, a precizat Leonardo Badea.

Tânărul deputat a ţinut să sublinieze faptul că economia României, în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare, a fost mereu în creştere, iar acest lucru se poate verifica pe baza cifrelor şi analizelor existente.

Badea a explicat şeful delegaţiei FMI în România, Reza Baqir, prezent săptămâna trecută la Bucureşti, nu a luat în considerare toate datele economice din programul de guvernare înainte de a lansa ipoteza că economia românească se află în pericol din cauza creşterilor salariale şi a punctului de pensie.

„Diferenţele de proiecţie dintre Guvernul României şi Fondul Monetar Internaţional rezidă din faptul că premisele de calcul al bugetului sunt diferite şi noi estimăm altfel veniturile. Suntem convinşi că vom avea dreptate”, a spus Leo Badea.

Adaugă un Comentariu

*