Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Reţea de proxeneţi şi traficanţi de persoane pe relaţia România-Anglia, destructurată de DIICOT

Reţea de proxeneţi şi traficanţi de persoane pe relaţia România-Anglia, destructurată de DIICOT 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: deltadailynews.com)

O grupare infracţională transfrontalieră care se ocupa cu proxenetismul, trafic de persoane şi spălare de bani a fost destructurată de DIICOT Dâmboviţa, în colaborare cu poliţiştii din Londra şi cei de la Târgovişte.

Ieri, au fost efectuate 13 percheziţii la domiciliile celor suspectaţi. Anchetatorii, sprijiniţi de trupele speciale, au ridicat mai multe persoane din Bucureşti, Argeş şi Dâmboviţa. La Londra, oamenii legii din capitala britanică au reţinut şi ei mai mulţi indivizi implicaţi în această reţea.

Potrivit DIICOT, grupul infracţional alcătuit din 19 suspecţi acţionează din anul 2011 şi a avut ca scop racolarea şi exploatarea pe teritoriul României şi al Marii Britanii a mai multor persoane de sex feminin, obţinând importante beneficii materiale de pe urma acestor activităţi.

Indivizii înlesneau practicarea prostituţiei în Marea Britanie prin asigurarea cazării în locuinţe închiriate. Totodată, aceştia finanţau promovarea pe site-urile destinate serviciilor sexuale a fetelor care practicau prostituţia.

Banii obţinuţi în urma ilegalităţilor săvârşite în străinătate erau introduşi în România atât personal, cât şi prin societăţi de transfer monetar şi erau folosite la cumpărarea de bunuri mobile şi imobile.

Până în momentul de faţă, DIICOT Dâmboviţa a indisponibilizat 39.850 de lei, 1.000 de euro, 5 autoturisme de lux, 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente. După audierile maraton, şase persoane dintre cei reţinuţi au fost duse în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. VOM REVENI.

Adaugă un Comentariu

*