Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » REUNIUNE INTERNAȚIONALĂ LA LICEUL RĂCARI! Urmează vizite în Portugalia și Italia

REUNIUNE INTERNAȚIONALĂ LA LICEUL RĂCARI! Urmează vizite în Portugalia și Italia 

liceu racari 1

Profesori şi elevi din Franţa, Italia, Grecia, Portugalia, Turcia şi, evident, România s-au reunit zilele acestea la Răcari, în cadrul unui proiect Comenius având trei teme principale: favorizarea reuşitei şcolare; compararea sistemelor educaţionale; cetăţenia şi dimensiunea europeană.

Proiectul a ajuns la jumătatea perioadei de implementare, iar scopul acestuia pare că a fost deja atins. Elevii s-au convins că şcoala are un rol important în dezvoltarea lor pentru viaţă, astfel că fenomenul de abandon s-a diminuat, concomitent cu îmbunătăţirea randamentului şcolar.

La Liceul din Răcari, oaspeţii au fost încântaţi cu un spectacol muzical-artistic de excepţie, în final toată lumea prinzându-se în dans. Vor urma reuniuni internaţionale de proiect în Portugalia şi Italia.

„Este un proiect deosebit de generos în care avem parteneri țări ca Franța, Italia, Grecia, Turcia și Portugalia. Elevii noștri au făcut mobilități în trei țări – Franța, Turcia și Grecia. Acum, am primit vizita lor, urmând ca proiectul să se finalizeze cu vizitele în Italia și Portugalia. Proiectul a angrenat părinți, elevi și cadre didactice și a avut ca punct de pornire micșorarea abandonului la nivelul unităților școlare. Au fost activități cu caracter școlar și extrașcolar, cu caracter formal și non-formal, unde elevul să fie cel care să fie beneficiarul acestui proiect”, ne-a declarat Ion Nilă, directorul Liceului Răcari.

Adaugă un Comentariu

*