Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » REUNIUNE: Problemele Regiunii Europa de Sud-Est, dezbătute la Sofia

REUNIUNE: Problemele Regiunii Europa de Sud-Est, dezbătute la Sofia 

Sursa foto: savoiu.ro

Deputatul PSD de Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu a reprezentat Parlamentul României la reuniunea Comisiei Generale pentru Economie, Infrastructură şi Energie a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, desfăşurată la Sofia. Pe ordinea de zi a acestei întâlnirii la nivel înalt s-a aflat ca temă de dezbateri „Îmbunătăţirea infrastructurii în Europa de sud-est-accelerarea proiectelor priortare”.

Cu această ocazie, au fost lansate alte trei posibile teme pentru următoarele reuniuni ale Comisiei: „Energia verde-experienţă, bune practici şi proiecte de viitor” – propusă de reprezentantul Parlamentului din Muntenegru; „Criza migraţiei şi impactul acesteia asupra economiilor naţionale” – avansată de reprezentantul Parlamentului din Slovenia şi „Reducerea dependenţelor legate de aprovizionarea cu energie în regiunea Europei de Sud-Est” – propusă de Ionuţ Săvoiu, reprezentantul Parlamentului din România.

Deputatul român a spus, în susţinerea proiectului său, că „exemplul Mării Negre este relevant în acest sens, deoarece prezintă numeroase oportunități pentru a oferi o nouă şi sigură sursă de aprovizionare a energiei şi a tranzitului. Aşa cum bine ştim, România este pregătită să asigure aportul necesar pentru a consolida şi a moderniza infrastructura energetică în regiunea Mării Negre. De asemenea, coridorului sudic al gazelor avansează într-un ritm optim și, în curând, Europa ar putea beneficia de o nouă sursă de gaz.

Va trebui să fim pregătiţi pentru etapele următoare în a permite gazelor să fie furnizate liber pe piață și pentru a reduce dependențele legate de aprovizionare, precum şi alte vulnerabilități. Totodată, aprovizionarea GNL Transatlantic (Gaz Natural Lichefiat) devine din ce în ce mai mult o soluție viabilă, inclusiv pentru Europa Centrală și de Est – Regiunea Europei de Sud-Est”.

Adaugă un Comentariu

*