Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » OPINII » Revoltă pe corabia puterii

Revoltă pe corabia puterii 

ion obagila 1Ţara se află în criză. O situaţie stupidă generată de orgoliile, ambiţiile şi perfidia unor şefi care au dorit totul. Să nu mişte nimeni în front. Ce au vrut, aia au! Cine seamănă furtună, culege furtună! Cam asta s-a întâmplat în PSD. Culmea, revoluţia din decembrie ’89 a pornit de la Timişoara. Acum, revolta în PSD, cam tot de acolo, ţinând cont de originile premierului Sorin Grindeanu.

Nimeni nu ne spune de la ce a pornit războiul dintre Dragnea şi Grindeanu, ce a fost la mijloc. Care sunt dedesubturile. Ştim doar că semnalul de asalt la guvern l-a dat primăriţa generală a Capitalei, Gabriela Firea. A mai pus câte ceva la bombă şi doamna Craiovei, Olguţa Vasilescu.

S-a dus cu anchetele comisiilor privind alegerile din 2009, s-a terminat cu cercetarea protocoalelor dintre SRI şi alte instituţii ale statului. Nu se mai aude nimic de fondurile europene. O linişte bolnăvicioasă pe toată linia.

Am avut aşteptări de la acest partid. Părea de neclintit. Chibzuit. Cu vână. Chiar dacă pe lângă oamenii de valoare, dedicaţi ţării, comunităţilor din care provin, ideii de bine, de progres, există o sumedenie de lingăi, de nimicuri, de profitori de conjunctură, de fripturişti şi conţopişti.

Nu mă aşteptam să apuc să văd cum capetele balaurului, aşa cum am mai spus, încep să se devoreze între ele. Colosul politic nu mai are echilibru, panoul de comandă este scurt-circuitat. Se încearcă, timid, revenirea pe poziţie, întoarcerea la normalitate. Degeaba. Un virus a pătruns în celulele organismului social-democrat şi face ravagii.

Peste tot în ţară, liderii de organizaţii au declanşat întâlniri cu activul de partid, mesaje de solidaritate, luări de poziţie şi bla-bla-uri. În plan concret, nu este bine. S-a pornit o reacţie absurdă. Dacă va fi oprită nu mai contează. Răul s-a produs. PSD-ul, prin grija unora din interior, şi-a stricat credibilitatea. Chiar dacă trece moţiunea PSD contra PSD, încrederea în formaţiunea social-democrată se află la cote de avarie. Noroc că PNL este încă un partid amorţit, fără voce, măcinat şi el de găşti şi interese! Liberalii se uită lung printre uluci cum se bat dulăii boierului! Cam asta este!

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*