Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » RICĂ NEAGA, PREZENT! Antrenorul echipei Urban Titu a acceptat provocarea Ice Bucket Challenge

RICĂ NEAGA, PREZENT! Antrenorul echipei Urban Titu a acceptat provocarea Ice Bucket Challenge 

rica neaga gheata 1

Fenomenul Ice Bucket Challenge a ajuns şi în rândul echipei de fotbal ACS Urban Titu! Adrian Neaga – antrenorul principal al divizionarei C dâmboviţene a acceptat provocarea viceprimarului oraşului Titu, Vlad Oprea, şi a donat bani pentru ajutorarea bolnavilor de scleroză laterală amiotrofică. Evident, Rică s-a supus şi ritualului folosit în întreaga lume pentru a încuraja donaţiile. Prin urmare, a suportat baia cu apă şi gheaţă! La rândul său, antrenorul echipei de fotbal Urban Titu i-a provocat pe foştii colegi de la Steaua: Marian Aliuţă, Bănel Nicoliţă şi Sorin Paraschiv.

„Chiar dacă am fost luat pe nepregătite de Vlăduţ (nr. Vlad Oprea), am răspuns pozitiv la această provocare. Mie îmi plac mult aceste acţiuni când este vorba de a ne ajuta semenii. Mai mult de atât, la Piteşti, organizez anual un turneu de fotbal în scop caritabil, pentru oamenii neajutoraţi şi care întâmpină probleme grave de ordin medical. Pe lângă cei trei nominalizaţi aş fi vrut să-l provoc şi pe prietenul meu bun, Petre Marin, dar el nu poate să-şi toarne apă rece în cap deoarece suferă de o anumită boală”, a declarat Neaga, după ce a trecut cu bine peste duşul cu apă rece suferit pe stadionul „Orăşenesc”.

Scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si ca boala Lou Gehrig, se caracterizeaza printr-o pierdere (reducere) progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii denumite neuroni motori, cei care comanda muschii voluntari, muschi care fac posibila miscarea. ALS este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul.

rica neaga gheata

Adaugă un Comentariu

*