Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » RO-ALERT: Sistem de transmitere în timp real a mesajelor de avertizare către populaţie!

RO-ALERT: Sistem de transmitere în timp real a mesajelor de avertizare către populaţie! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: tvrnews.ro)

Deputaţii au adoptat, săptămâna aceasta, cadrul normativ care asigură implementarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență ”RO-ALERT”. Măsuri similare de transmitere către populaţie, în timp real, a mesajelor de avertizare, în vederea prevenirii pierderilor de vieţi omeneşti, și-au dovedit utilitatea și eficiența în SUA și în mai multe state membre UE: Olanda, Lituania, Franța, Germania şi Belgia.

„Sistemul RO-ALERT presupune multiple avantaje față de sistemele actuale după cum urmează:
– transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
– transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
– afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară o intervenție a utilizatorului;
– repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
– recepționarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate in roaming;
– acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate”, ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia.

Ca sistem de backup, Departamentul pentru Situații de Urgență va dispune de un terminal cu aceleași funcționalități, fapt ce va duce la salvarea de vieți omenești, limitarea accidentelor și pagubelor materiale.

Adaugă un Comentariu

*