Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » RO-NET: Fonduri europene pentru extinderea accesului la reţeaua de internet în mediul rural

RO-NET: Fonduri europene pentru extinderea accesului la reţeaua de internet în mediul rural 

Corina Creţu - comisarul european pentru politica regională (Sursa foto: gandul.info)

780 de comune, peste 400.000 de locuitori, 8.500 de companii şi 2.800 de instituţii publice din toate regiunile ţării (exceptând Bucureşti-Ilfov) vor avea acces la internet în bandă largă urmare proiectului RO-NET, început în perioada 2007-2013, urmărind reducerea decalajului digital din România. Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a aprobat a doua fază a proiectului, cu o alocare de 45,7 milioane de euro din Fondul european pentru dezvoltare regională (FEDR) – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Acest proiect demonstrează încă o dată modul în care Fondurile structurale şi de investiţii europene contribuie la implementarea Pieţei unice digitale. Odată cu introducerea internetului în bandă largă în aceste comune, apar atât noi oportunităţi economice, dar putem vorbi și de îmbunătățirea calității vieții pentru cei care trăiesc în mediul rural”, a declarat comisarul european Corina Creţu.

Adaugă un Comentariu

*