Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » România dă lecții Europei în ceea ce privește serviciile de urgență rutiere

România dă lecții Europei în ceea ce privește serviciile de urgență rutiere 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) este prezent la cel de-al 19-lea Congres Mondial pentru Sisteme Inteligente de Transport, eveniment organizat sub egida Comisiei Europene la Viena.

Invitat oficial la Congres, Directorul STS, generalul inginer Marcel Opriş, a prezentat rezultatele concrete obţinute de România pe linia dezvoltării serviciilor de urgenţă cu aplicabilitate în domeniul transportului rutier.

De un succes deosebit s-a bucurat partea practică, demonstrativă, prilej cu care participanţii au putut evalua direct modul de implementare şi operare în România a noului serviciu pentru apel de urgenţă din vehicule, denumit eCall-112. Sistemul eCall permite apelarea de urgenţă, manual sau automat, a dispeceratului 112, odată cu transmiterea de informaţii relevante privind locul accidentului şi date tehnice ale vehiculelor implicate.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale este singurul invitat la acest congres mondial care a prezentat, printr-o demonstraţie în direct, întregul flux al serviciului de urgenţă eCall.
Apeluri eCall generate din Bucureşti au fost recepţionate pe o staţie tip dispecer 112 instalată în standul expoziţional din Viena, conectată securizat prin Internet, într-o reţea privată virtuală, la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – Dispeceratul 112 Bucureşti. Participanţii au putut vedea modul de recepţionare a apelului si poziţionarea automată pe hartă a datelor despre accident şi apoi alarmarea serviciilor de urgenţă din România pentru intervenţie şi salvare.

Comisia Europeană susţine armonizarea şi standardizarea serviciului eCall-112 şi a felicitat în mod oficial România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru performanţele atinse, arătând că ţara noastră este pregătită pentru implementarea serviciului eCall, ce va deveni obligatoriu în Europa din anul 2015.

Adaugă un Comentariu

*