Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » FIX LA ŢINTĂ » ROMÂNIA noastră ori… SÖRÖS-land?!?

ROMÂNIA noastră ori… SÖRÖS-land?!? 

Sursa foto: www.operationworld.org

De când mă ştiu, m-am culcat… mâine. Acest obicei – nu ştiu cât de sănătos o fi – îmi permite să „muşc” din treimea zilei pe care cei mai mulţi o închină lui Morfeu si astfel am mai mult răgaz să citesc, să discut, schimbând idei, să gândesc, să mă întreb, în speranţa – cel mai adesea deşartă, arareori împlinită – că voi găsi şi răspunsurile pe care le caut. Dar persist.

Recent, am discutat îndelung cu cineva nu numai drag, dar şi a cărei opinie o preţuiesc, cu atât mai mult cu atât spiritele noastre sunt diametral opuse – al meu, analitic, al său, intuitiv.

Schimbul de păreri a pornit de la soarta planetelor, care se nasc, trăiesc în felul lor şi în mod ineluctabil, mor, pentru a deveni… stele. Iată că şi statutul de „stea” are un preţ – moartea ca planetă. Discuţia a alunecat inerent spre lucruri mai omeneşti: oare cineva care ajunge „star” în show-bizz plăteşte în mod obligatoriu preţul suprem, acela de a nu mai fi… „om”? Nu neapărat, deşi exemplele pro sunt dureros de numeroase. Oare pentru ca să devii „star” în politică, trebuie să faci contrariul, anume să calci peste cadavrele celorlalţi pretendenţi la acest statut? Se pare că… – însă toţi ştim răspunsul.

Dar pe planul filozofiei politice aplicată la sărmana noastră tărişoară? Ne-am întrebat dacă România nu se află cumva în pericol de a se stinge spre a deveni un „Sörös-land”. Cât de mare este pericolul? Ar fi bine ori rău? La prima întrebare am fost de acord: pericolul există, este real şi iminent!

Personal, deşi pot avea propriile mele opinii, nu doresc să influenţez pe nimeni, aşa încât mă mulţumesc să-i invit pe cititori să se aplece, cu spiritul lor civic în sfârşit eliberat de cenzura totalitară anterioară, asupra celei de-a doua întrebare, a cărei dezlegare o consider nu numai de maximă importantă pentru contemporani, ci şi de-a dreptul vitală pentru generaţiile viitoare: CE Românie vrem? Aceea a valorilor noastre creştine ori cea a speculatorilor din toate domeniile – economic, financiar, ba chiar şi politic, pentru a-şi asigura definitiv toate pârghiile utile – pentru împlinirea scopului lor suprem: „Să iasă bănuţul”!?

Se ştie bine că lupta pentru libertate, pentru democraţie, împotriva acelora care caută fără încetare, sub diverse forme mereu inventate, să o sugrume, nu se sfârşeşte niciodată. Toţi eroii moderni ai neamului românesc – cei încă vii, dar şi cei ce s-au jertfit ori au fost jertfiţi pe altarul evenimentelor din decembrie 1989 – ne-au oferit şansa unui nou început, pe care deceniile de totalitarism ne-o răpiseră, trimiţându-ne în negurile istoriei.

Străbunii noştri şi-au dat sângele şi s-au luptat timp de secole pentru ca noi să ne păstrăm limba, demnitatea, obiceiurile, religia. Nu am ajuns nici paşalâc şi nici gubernie. Ne vrem România ori suntem de acord s-o lăsăm pradă hienelor? Copiii noştri vor fi români din România ori Sörös-kids din Sörös-land?

Avocat Vladimir Ţunţi STEFANESCU

2 Răspunsuri la ROMÂNIA noastră ori… SÖRÖS-land?!?

 1. moshu49

  cam apocaliptică analiza, defetistă, nu împătășesc
  apare cînd și cînd de vreo 25 de ani în diverse medii
  mercantilismului „Să iasă bănuțul” n-ar fi rău să ne răspundă chiar Înalt Preafericitul, spre a vedea cum e și cu valorile noastre creștine
  că de la cap se-mpute…

   
 2. Dezgustatul

  Sub pseudonimul „Moshu49″ sa se ascunda oare „Soros79″? Altfel nu-mi explic atacul abject la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care nu poate veni decat de la vreun sectant dusmanos, intr-o tara in care gangrena mitei, a spolierii tarii, a aservirii ei intereselor strainilor a cuprins intreaga societate?

   

Adaugă un Comentariu

*