Știri, Muntenia-Sud, România|luni, aprilie 12, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » ROMÂNIA, O COMOARĂ EUROPEANĂ! Europarlamentarul Oana Antonescu face cunoscute valorile românești

ROMÂNIA, O COMOARĂ EUROPEANĂ! Europarlamentarul Oana Antonescu face cunoscute valorile românești 

oana antonescu 1

Europarlamentarul democrat-liberal Oana Antonescu a organizat ieri, 04.12.2013, cu sprijinul Delegației române din cadrul Grupului Partidului Popular European și al companiei Romfilatelia, vernisajul expoziției filatelice „România, o comoară europeană”. Acest eveniment a fost și un prilej pentru a celebra Ziua Națională a României în Parlamentul European.

Cu prilejul vernisajului, la care au fost prezenți peste 80 de invitați, Oana Antonescu a declarat: „Avem nevoie de astfel de evenimente care să facă cunoscute valorile românești, într-un moment în care de multe ori în mod nedrept, realitățile românești sunt prezentate în mod voit distorsionat”.

Pe parcursul întregii săptămâni, vizitatorii expoziției au ocazia să descopere România, prin intermediul unei hărți simbolice, în care locul imaginilor sau înregistrărilor este luat de timbre care prezintă monumente românești înscrise în patrimoniul UNESCO, precum şi câteva dintre cele mai importante centre urbane din România. De asemenea, câteva panouri filatelice au fost dedicate unora dintre cele mai marcante personalități românești cum ar fi Constantin Brâncuși, George Enescu, Maria Tănase, Traian Vuia, Henri Coandă sau Aurel Vlaicu.

Eurodeputatul a subliniat că această expoziţie „este o reprezentare şi un argument pentru apartenenţa culturii româneşti la cea europeană şi o pledoarie în favoarea vizitării acestui patrimoniu natural şi cultural extraordinar!”

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră a a Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și membră supleantă a Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne și a Parlamentului European.

Adaugă un Comentariu

*