Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » România, o ţară autistă! Adrian Năstase spune că adevăratele probleme ale societăţii sunt nebăgate în seamă

România, o ţară autistă! Adrian Năstase spune că adevăratele probleme ale societăţii sunt nebăgate în seamă 

Sursa foto: cronicavj.ro

Fostul premier al României din perioada 2000-2004 crede că, după alegerile prezidenţiale, România nu îşi va reveni şi asta fiindcă dezbaterile publice ocolesc tocmai problemele esenţiale ale ţării.

„Dezbaterile la televiziuni sunt legate doar de ofiţeri acoperiţi sau de campanii negative. În aceste condiţii, după alegeri, România va fi o ţară şi mai divizată, cu şi mai multe vulnerabilităţi. O ţară autistă, decuplată de ceea ce se întâmplă în lume”, a comentat Năstase într-un editorial publicat în Jurnalul Naţional.

Afirmă fostul lider al PSD că la noi dezbaterile publice nu au ca ţintă viitorul, ci doar informaţii de moment: percheziţii, accidente de maşină, incendii, deraieri de vagoane.

„Cum poate fi realizată, în aceste condiţii, solidaritatea socială, cum poate fi obţinută încrederea că lucrurile vor merge mai bine? Cum poate fi obţinută credibilitatea în exterior, dacă, la vârf, jocul de societate pare a fi doar despre Nero şi arderea Romei sau, eventual, despre felul în care Caligula şi-a făcut calul senator”, se întreabă Năstase în acelaşi material.

Adaugă un Comentariu

*