Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » România, obligată să plătească bani deţinuţilor mofturoşi

România, obligată să plătească bani deţinuţilor mofturoşi 

Foto: Adevărul

Din cauza conditiilor de detentie precare, Romania are de platit mai multor detinuti care s-au adresat CEDO peste 860.000 de euro si 10.000 de franci elvetieni.

Potrivit raportului de activitate pe 2013, ANP are un deficit de 14.383 de locuri de cazare, in conditiile in care trebuie asigurata o suprafata de patru metri patrati pentru fiecare detinut, standard impus de Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Comitetul European pentru Prevenirea Torturii.

Comisarul sef Claudiu Bejan – directorul ANP a spus ca, in acest moment, in majoritatea inchisorilor, nu se pot asigura cei patru metri patrati, suprafata minima care, prin lege, trebuie asigurata, in celula, pentru fiecare detinut in parte. In aceste conditii, se impune necesitatea construirii unei noi inchisori, una dintre prioritatile din 2014 fiind „extinderea locurilor de detentie”.

Directorul ANP a spus ca nu se pune problema unor conditii de lux pentru detinuti, ci de realizare a unor conditii de detentie conforme cu legislatia internationala si reducerea substantiala a costurile pentru reparatii si utilitati.

Bejan a precizat ca ideea unei constructii noi a fost avansata inca din perioada 2008 – 2009, insa, pentru ca nicio comunitate nu si-a dorit ca in apropierea ei sa existe o inchisoare, nu s-a putut obtine autorizatia de urbanism.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*