Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ROMÂNIA REALĂ DE LA ȚUICANI! Cearceafurile de pe paturile bolnavilor nu au mai fost schimbate de 6 ani

ROMÂNIA REALĂ DE LA ȚUICANI! Cearceafurile de pe paturile bolnavilor nu au mai fost schimbate de 6 ani 

centrul tuicani

Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap de la Țuicani constituie imaginea clară a României reale, spune președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a decis să sprijine financiar administrația morenară, care nu mai face față cheltuielilor de acolo.

Toate clădirile centrului sunt în stare avansată de degradare. De 4-5 ani, nu s-au cumpărat obiectele de inventar minim necesare. Sunt acolo pe paturi cearceafuri vechi de șase ani. De asemenea, nu s-a cumpărat nici îmbrăcăminte pentru bolnavi.

Singurul lucru care s-a făcut este că s-a asigurat hrana de zi cu zi pentru această categorie de persoane cu probleme deosebit de grave.

Vă mărturisesc că eu nu aș putea, sufletește, să lucrez acolo, să mă adaptez acestui sistem”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Pentru a putea fi susținută activitatea Centrului Țuicani, în ședința Consiliului Județean programată pentru 14 februarie, pe ordinea de zi va fi inclus și un proiect de parteneriat cu Primăria Moreni. Practic, Consiliul Județean urmează să asigure salariile și jumătate din cheltuielile materiale, cealaltă jumătate revenind administrației din Moreni. În total, este nevoie de 22 de miliarde de lei vechi.

Anul acesta, spune Țuțuianu, urmează să fie reabilitate și modernizate multe dintre clădirile care fac parte din Centrul de la Țuicani, acestea fiind incluse în Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Moreni.

Adaugă un Comentariu

*