Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 22, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » FĂRĂ RESTRICŢII! România, ţară liberă de pestă porcină clasică!

FĂRĂ RESTRICŢII! România, ţară liberă de pestă porcină clasică! 

Sursa foto: www.news20.ro

Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor a acordat României statutul de ţară liberă de pestă porcină clasică, după 10 ani de restricţii. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Ioan Ladoşi, această recunoaştere internaţională reprezintă o șansă reală de dezvoltare a sectorului de creștere a porcilor.

„Felicităm autoritățile statului şi, deopotrivă, fermierii, care au demonstrat că, în România, fermele comerciale de creştere a porcilor au implementat și menţin standarde sanitar veterinare înalte iar supravegherea, monitorizarea şi controlul în sectorul cărnii de porc sunt o garanţie pentru procesatorii, comercianţii și consumatorii din orice ţară.

Este rezultatul unui efort îndelungat din partea autorităților sanitare veterinare centrale și locale, a fermierilor, a medicilor veterinari din sectorul suin, de a implementa și aplica programe la nivel național sau personalizate, condiții de biosecuritate și supraveghere în creșterea, protecţia și circulația porcilor în tot sectorul suin prin care se asigură un status corespunzător de sănătate a animalelor și trasabilitatea cărnii de porc”.

Adaugă un Comentariu

*