Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Românii din DIASPORA cer să le fie anulate AMENZILE pentru neplata asigurărilor de sănătate în ţară!

Românii din DIASPORA cer să le fie anulate AMENZILE pentru neplata asigurărilor de sănătate în ţară! 

Daniel Ţecu - Preşedinte FADERE (Sursa foto: www.partners.com.ro)

Românii care lucrează în străinătate sunt taxaţi şi în ţară, dacă, înainte de a pleca, nu au renunţat la rezidenţa fiscală! Suma pe care trebuie să o plătească lunar Fiscului din România drept asigurări de sănătate este 5,5% din valoarea salariului minim pe economie, adică 80 de lei în acest moment, raportat la retribuţia minimă de 1.450 lei. Potrivit statisticilor oficiale, jumătate dintre conaţionalii aflaţi peste hotare nu au rezidenţă legală în statele unde se află, ceea ce înseamnă că sunt buni de plată în România.

„Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo cinci ani, tot circulă veşti că statul român urmează să impoziteze înco o dată, în ţară, veniturile românilor din Diaspora, chiar dacă aceştia plătesc impozit în ţările unde lucrează. Mi se pare o strategie total eronată din partea Guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se îngrijoreze de numărul uriaş al românilor plecaţi şi de faptul că ei nu mai vor să se întoarcă. Suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din ţară, după Siria.

Dacă prim-ministrul Tudose nu ţine cont de drama acestor oameni siliţi să trăiască departe de cei dragi şi să presteze munci inferioare pregătirii lor, ne aşteptăm să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriaşelor sume care pot contribui la stabilirea exerciţiului bugetar. În ultimii 10 ani, românii din afară au trimis acasă în jur de 55 de miliarde de euro”, se arată într-un comunicat remis de FADERE, care solicită premierului să ia măsuri de anulare a amenzilor pentru românii din Diaspora şi de evitare a dublei impozitări.

Legea nu se adresează numai acestor persoane, ci şi celor neasigurate, agricultorilor care nu îndeplinesc condiţia de a fi impozitaţi prin tranşe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate.

Adaugă un Comentariu

*