Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » POLITIC » Rovana Plumb luptă împotriva Olandei, care a închis piaţa muncii pentru români

Rovana Plumb luptă împotriva Olandei, care a închis piaţa muncii pentru români 

Rovana Plumb, europarlamentar PSD, a condamnat in plenul Parlamentului European decizia autoritatilor olandeze de a restrictiona accesul cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii din Olanda.

Eurodeputata, care este si vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, considera aceasta masura “nedreapta, inacceptabila si contrara proiectului european”, subliniind ca romanii si bulgarii “au dreptul la un tratament egal, corect si bazat pe respect, ca si ceilalti cetateni europeni”.

In interventia sa de la Strasbourg, Rovana Plumb a insistat asupra importantei liberei circulatii a muncitorilor in cadrul Uniunii Europene, afirmand ca in acest fel muncitorii beneficiaza de avantajele proiectului european si participa la constructia acestuia.

Eurodeputata a tras atentia ca acest fenomen a contribuit la cresterea economica a statelor membre care au manifestat deschidere pe piata muncii, si in niciun caz nu a adus efecte negative. In Olanda, de exemplu, muncitorii romani si-au construit un renume bazat pe seriozitate si harnicie, fiind printre cei mai apreciati si printre cei mai cautati lucratori. De altfel, sindicatele si reprezentantii fermierilor olandezi au protestat la anuntarea acestor restrictii, dorind sa beneficieze in continuare de munca romanilor.

Adaugă un Comentariu

*